Viața amoroasă a Primei Doamne a Americii. Iubirile tragice ale celebrei Jackie Kennedy. Cu cine și-a pierdut virginitatea într-un lift?

Jackie Kennedy, soția fostului președinte american John F. Kennedy, a fost o femeie celebră și admirată, dar și o femeie care a avut o viață amoroasă complicată și plină de suferință. A pus ochii pe bărbaţi în stare să-i satisfacă nevoile materiale. Cu cine a rămas în final?

Viața amoroasă a celebrei Jackie Kennedy / Foto: Profimedia
Viața amoroasă a celebrei Jackie Kennedy / Foto: Profimedia

Pe numele său de fată Jacqueline Lee Bouvier, Jackie Kennedy Onasis s-a născut în data de 28 iulie 1929, în New York, SUA, provenind dintr-o familie înstărită. Jackie moştenise o idee fixă de-a mamei sale, frica să nu-i lipsească ceva, şi a învăţat repede cel mai bun remediu. S-a dovedit fiica demnă a lui Janet, mamă ahtiată de agoniseli şi drăgosteli, precum şi a lui „Black Jack“, tată papugiu, pilangiu şi fustangiu.

Iubirile tragice ale celebrei Jackie Kennedy 

John P. Marquand

Prima relație serioasă a tinerei Jackie a fost cu John P. Marquand, fiul unui romancier francez, pe care l-a întâlnit în străinătate, în timp ce studia la Paris. Ea și-ar fi pierdut virginitatea cu acesta, într-un lift. Acest episod este povestit de J.Randy Taraborrelli în cartea lui, „Jackie, Janet & Lee”, din 2018, iar secretul i l-ar fi dezvăluit sora lui Jackie, Lee Radziwill, care considera că aceasta a învățat de la mama ei Janet Auchincloss metoda prin care putea obținea diverse favoruri.

„Jackie, când era adolescentă, și-a pierdut virginitatea cu cineva în Paris, într-un lift. Nu a fost cea mai romantică experiență, dar a fost una bună pentru ea, iar ea a fost foarte fericită că a avut-o”, a declarat autorul J. Randy Taraborrelli.

Însă, deoarece bărbatul se pare că nu provenea dintr-o familie cu suficiente resurse financiare, mama tinerei Jackie i-a interzis acesteia să se mai întâlnească cu Marquand.

John Husted Jr.

Prima logodnă a lui Jackie a fost cu un agent de bursă pe care l-a cunoscut după ce a urmat cursurile Vassar College - John Husted Jr. În iunie 1952, cei doi stabiliseră o întâlnire, dar la petrecerea de logodnă a cuplului, Janet a aflat că John câștiga doar 17.000 de dolari pe an. Dacă ajustăm rata inflaţiei, ar însemna aproximativ 160.000 de dolari în banii de astăzi.

„Cum de nu am știut acest lucru?”, ar fi întrebat Jackie, la care mama ei i-ar fi răspuns: „Spune-mi tu”. Ulterios, când Jackie l-a dus pe John la aeroport, i-a strecurat inelul de logodnă pe care acesta i-l dăduse de pe deget și l-a aruncat în buzunarul de la geaca lui, semn că totul se sfârșise între ei.

„Era rece ca gheața. Ca și cum nu ne-am fi cunoscut niciodată”, și-a amintit fostul iubit Husted, potrivit aceluiaşi Taraborrelli.

John F. Kennedy

Și am ajuns și la primul soț al celebrei Jackie și a fost chiar al 35-lea președinte al Statelor Unite - John F. Kennedy. S-au căsătorit în 1953 și au avut patru copii, dintre care doi au murit la naștere sau la scurt timp după. „Fratele meu a fost cu adevărat îndrăgostit de ea încă de la început, când a întâlnit-o pentru prima dată la cină”, a afirmat Ted Kennedy, fratele mai mic al lui John, în cartea lui Sarah Bradford din 2000, America’s Queen.

Și totuși, John F. Kennedy a fost un soț infidel. Al 35-lea președinte al Statelor Unite a avut aventuri cu multe femei, printre care Marilyn Monroe, Judith Campbell sau Marlene Dietrich. Dar se pare că Jackie, pentru a păstra imaginea de cuplu perfect în fața lumii, a suportat infidelitatea soțului ei. De asemenea, ea a fost martoră la asasinarea lui John F. Kennedy la Dallas, în anul 1963, când acesta a fost împușcat în cap de Lee Harvey Oswald. J. Rămasă văduvă la 34 de ani, Jackie Kennedy a fost profund afectată de moartea soțului ei.

Robert F. Kennedy

Și tristețea nu a durat mult pentru Jackie, deorece se spune că după moartea lui John F. Kennedy, motivată de durerea comună și de nevoia de consolare, ea ar fi avut o relație cu Bobby, cum era acesta cunoscut, cumnatul ei și fratele mai mic al fostului președinte. Robert F. Kennedy a fost senator și ministru al justiției în administrația fratelui său.

Din păcate, și acesta a fost asasinat în anul 1968, în Los Angeles, de Sirhan Sirhan, un extremist palestinian. Jackie Kennedy a fost devastată de moartea celui de-al doilea dintre fraţii Kennedy, pe care l-ar iubit.

Lordul Harlech

În anii care au urmat, devastată de asasinările celo doi frați Kennedy, Jackie a apelat la unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui JFK, fostul ambasador britanic David Ormsby-Gore, cunoscut și ca Lord Harlech, pentru a găsi alinare. În noiembrie 1967, cei doi au călătorit împreună în Cambodgia, într-o excursie foarte mediatizată, și s-a speculat mult că ar fi avut o relație romantică.

Doar că, la nici un an, fosta Primă Doamnă a Americii s-a căsătorit cu Aristotel Onassis, un magnat grec al transporturilor maritime cu 23 de ani mai în vârstă decât ea. Potrivit unei scrisori, care a ieșit la iveală la o licitație în 2017, Jackie i-a scris lordului Harlech, dezvăluind de ce a refuzat cererea în căsătorie a acestuia și a decis să își înceapă viața din nou cu Onassis.

„Dacă vreodată voi putea găsi o vindecare și o oarecare alinare, trebuie să fie cu cineva care nu face parte din toată lumea mea de trecut și durere. Pot găsi asta acum, dacă lumea ne va lăsa”.

Aristotel Onassis

Așadar, cum am menționat, al doilea soț a fost un magnat grec al industriei navale, pe nume Aristotel Onassis, cu care Jackie Kenndy s-a căsătorit în anul 1968, după ce au avut o relație secretă timp de cinci ani. Jackie a dus alături de acesta un stil de viață luxos și extravagant, deoarece magnatul era mai bogat decât John F. Kennedy. Însă, și el a fost un soț infidel, care a continuat să o iubească pe prima lui soție, Tina Livanos, după care a cunoscut-o pe Maria Callas, o celebra soprană cu care avusese o relație pasională.

Jackie Kennedy s-a simțit izolată și neînțeleasă de el, și a fost nemulțumită de căsnicia ei. Aristotel Onassis a murit în anul 1975, în urma unei pneumonii, lăsându-i lui Jackie Kennedy o moștenire de 26 de milioane de dolari.

Maurice Tempelsman

După multe relații eșuate, ultimul ei partener a fost Maurice Tempelsman, un om de afaceri belgian-american, specializat în comerțul cu diamante. De asemenea, el a fost cel mai fidel și mai devotat partener al lui Jackie Kennedy și i-a oferit sprijin moral și financiar. Tot el a fost alături de aceasta când s-a îmbolnăvit de cancer limfatic. Cei doi s-au cunoscut în anul 1980 și au rămas împreună până la moartea lui Jackie, în anul 1994, la vârsta de 64 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net