Viața amoroasă scandaloasă a celui mai iubit domnitor. Și-a obligat soția să-i crească copiii făcuți cu amanta

Alexandru Ioan Cuza, cel mai iubit dintre conducătorii români, a fost primul domnitor al Principatelor Unite și al statului național România. Istoria i-a păstrat imaginea imaculată a unui erou, un model de conducător politic, care ulterior a devenit victima unei “monstruoase coaliţii”. A încercat medicina, dar s-a reorientat spre drept. Un bărbat înalt, elegant și frumos un politician ferm, dar a cărui viață a fost marcată de mari vicii.

image

Alexandru Ioan Cuza, o viață plină de vicii

Numeroasele sale aventuri amoroase îl făcuseră celebru prin saloanele Iaşilor şi Bucureştilor, încă înainte să devină domnitor. La un moment dat, deja devenise notoriu că Ioan Cuza trăia cu soţia caimacanului care îl făcuse din locotenent, colonel.

Cuza nu era băutor, dar fuma exagerat de mult şi consuma cafea fără măsură. De altfel, cauza gravelor sale maladii de plămâni şi de inimă, care i-au adus şi moartea prematură, se găseşte în excesul de tutun, de cafea neagră şi în nopţile pierdute la cărţi pentru că era un pătimaș al jocului de cărți care l-a și făcut mai sărac după ce a pierdut mai multe proprietăți moștenite de la părinți.

Femeia, marele viciu al lui Cuza

Alexandru Ioan Cuza s-a căsătorit din dragoste cu Elena, rămasă în istorie ca „Doamna Elena Cuza”. A uitat în timp de sentimente pentru că soția lui nu putea face copii. Au rămas împreună, însă Cuza a început un nesfârșit șir de drumuri la bordelurile bucureștene însoțit de multe ori de prietenul lui bun, Mihail Kogălniceanu.

De altfel, cuplul Ioan și Elena Cuza și-a continuat viaţa sexuală în afara cuplului, având numeroşi alţi amanţi şi amante, fără ca acest aspect să corodeze legătura, potrivit blogului Istorii Regăsite.

De multe ori, domnitorul Cuza pleca travestit către așa numitele „adrese confidențiale”.

Totuși, Elena se bucura de o imagine publică mult mai bună față de cea a soțului ei. Era apreciată pentru ţinuta morală și discreţie.

image

Și-a obligat soția să îi crească copiii făcuți cu amanta

Maria Obrenovici a fost cea mai cunoscută amantă a lui Cuza. Între domnitor şi Maria Obrenovici se stabilise o legătură puternică, întemeiată iniţial pe atracţia fizică, ea a evoluat rapid într-o mare dragoste.

"Femeie foarte frumoasă, cu un bogat păr negru şi ochi albaştri, ce făceau un contrast reuşit şi produceau un efect minunat", este descrierea rămasă în istorie.

Maria Obrenovici este cea care i-a dăruit doi fii lui Cuza, pe Dimitrie și Alexandru.

Domnitorul şi-a convins soţia, pe Doamna Elena, să înfieze băieţii, varianta oficială fiind că cei doi sunt orfani salvaţi în urma unor inundaţii. Deşi cunoaştea relaţia domnitorului şi originea copiilor, Elena a adoptat cei doi băieţi şi i-a crescut ca pe proprii ei fii.

Mai mult, Alexandru Ioan Cuza își aduce amanta la Palat, la insistențele acesteia, deși domnitorul îi făcuse cadou o casă așa cum și-o dorise. Astfel, Doamna Elena a ajuns să trăiască sub același acoperiș cu amanata soțului ei și să le crească și copiii.

image

Maria Obrenovic și-a tradăt într-un final amantul. În noaptea de 11 februarie 1866, când complotiştii au dat buzna în dormitorul dormitorului, Cuza era în pat cu amanta Maria. Se spune că ea a fost cea care a aşteptat ca domnitorul să adoarmă pentru a deschide uşa complotiştilor pentru a-l forța pe domnitor să semneze actul abdicării.

Cuza a luat drumul exilului împreună cu amanta, dar soția lui a mers pe urmele lor și i-a găsit în Viena unde s-a refăcut triunghiul conjungal. Când s-a îmbolnăvit, în 1870, Maria Obrenovici l-a părăsit. Aceasta moare șase ai mai târziu. Maria Obrenovici s-a sinucis când a fost diagnosticată cu cancer.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
primul teatru oravita jpg
Mihail Sadoveanu (© Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga" Cluj / Wikimedia Commons)
image png
weekend distractie jpeg
image png
buletin jpg
image png
Verde pentru Biciclete
image
actualitate.net
image
actualitate.net