VIDEO „Lumea va fi lovită de un potop catastrofal”. Fenomenul natural, marea amenințare a omenirii, unde știința nu ajută

Există un pericol imens pentru întreaga Planetă pe care oamenii de știință îl studiază, îl monitorizează atent și, totodată, sunt conștienți că în cazul declanșării știința devine neputincioasă în fața naturii. Marele pericol care ar putea duce la distrugerea lumii, generând inundații apocaliptice se află în Antarctica. Cercetătorii avertizează că un fenomen ascuns în prezent sub calota polară reprezintă o mare amenințare pentru întreaga lume.

image

Lumea va sfârși sub apă

Antarctica este continentul alb care are aproximativ 90% din rezervele de apă dulce din lume și în același timp circa 30 de milioane de kilometri cubi de gheață. Sub această calota polară uriașă se află vulcani adormiți. Oamenii de știință avertizează că în cazul unor erupții masive în Antarctica, atunci este posibil să vină sfârșitul lumii, din cauza inundațiile mortale care ar lovi tot globul.

100 de vulcani adormiți, iar unul ar putea fi marele distrigător

Antarctica are numai puțin de 100 de vulcani adormiți, recent descoperiți, dar și câțiva activi. Cei inactivi aflați sub gheață, pot deveni foarte periculoși pentru întreaga lume, dacă ar erupe din nou, potrivit Express.

Unul dintre vulcanii Antarcticii, Muntele Takahe, se găsește aproape de centrul îndepărtat al calotei de gheață Antarcticii de Vest. Într-un studiu, oamenii de știință îl implică pe Takahe într-o serie de erupții bogate în halogeni care consumă ozon, care au avut loc acum aproximativ 18.000 de ani.

Aceste erupții, susțin ei, au declanșat o gaură străveche de ozon, au încălzit emisfera sudică, ceea ce a făcut ca ghețarii să se topească și au contribuit la încheierea ultimei ere glaciare.

Acest tip de impact asupra mediului este neobișnuit. Pentru ca aceasta să se întâmple din nou ar fi nevoie de o serie de erupții, îmbogățite în mod similar în halogeni, de la unul sau mai mulți vulcani care sunt expuși în prezent deasupra gheții. Un astfel de scenariu este puțin probabil, deși, după cum arată studiul despre Takahe, nu este imposibil.

Nivelul mării s-ar ridica cu 60 de metri

Mai probabil este ca unul sau mai mulți vulcani subglaciari, dintre care unii sunt cunoscuți a fi activi, să erupă într-un moment necunoscut în viitor.

În plus, pe Teritoriul Insulei Heard (Australia) se află marele vulcan Big Ben. La începutul acestui an, acel vulcan a fost zărit împrăștiind lavă, iar Insula Heard se află la doar 1.600 de kilometri de Antarctica.

Regiunea vulcanică a Antarcticii este probabil mai mare decât imensa creasta vulcanică a Africii de Est, care odată a fost evaluată ca având cea mai densă concentrație de vulcani din lume.

În prezent, în Antarctica sunt doar doi vulcani activi, Muntele Erebus și altul în Insula Deception. Ambii sunt unici în structura lor geologică, diferiți în comparație cu mulți alții găsiți în întreaga lume.

John Smellie, profesor de vulcanologie la Universitatea din Leicester, a sugerat anterior că orice mișcare a acestor vulcani ar putea genera cantități semnificative de apă prin topirea ghețarilor, care s-ar scurge încet în mare și ar ridica nivelurile globale.

În cazul în care calota de gheață s-ar topi, în urma unei super erupții a unui vulcan, ar ridica nivelul mării la nivel global cu aproximativ 60 de metri. Acest lucru ar face, spun oamenii de știință, planeta complet nelocuibilă pentru umanitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Kate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net