Fenomenul incredibil care uimește experții. Nu există decât în două locuri de pe glob

În zilele noastre, în care orice nou film sau serial se străduiește să ofere un spectacol vizual cât mai impresionant, putem ajunge în situația de a considera natura din jurul nostru oarecum „banală”. Vulcanii, de exemplu, pot să ne pară deja o prezență obișnuită pentru planeta noastră, fără a fi ceva ieșit din comun. Însă, natura nu încetează niciodată să ne surprindă. Iar pe glob există doar doi vulcani unde arde un foc albastru!

În ziua de astăzi, datorită progreselor tehnologice, orice nouă lansare de film, ori serial, se străduiește să ofere un spectacol vizual cât mai uluitor. Mai ales după un film de genul lui „Avatar”, putem ieși din sala de cinema cu impresia că natura reală din jurul nostru este una oarecum „banală”, care nu poate concura cu imaginația omului. Însă, cum se întâmplă de obicei în asemenea cazuri, nu este adevărat! Iar printre locurile cele mai uimitoare de pe glob sunt cei doi vulcani unde arde în permanență un foc ce are o superbă culoare albastră!

Primul dintre aceștia se află în Etiopia, mai precis într-un loc numit depresiunea Danakil. Considerat drept cel mai fierbinte loc de pe Pământ, în acest peisaj care pare desprins dintr-un film science-fiction, se află vulcanul Dallol, unde lava are o culoare albastră care uimește planeta. Potrivit experților, acest fenomen bizar se datorează concentrației uriașe de sulf din zonă, care este aprins de către lavă, oferindu-i acesteia puternica culoare albastră.

Etiopia și Indonezia, singurele locuri de pe glob unde arde focul albastru

Etiopia, celălalt loc de pe glob unde acest fenomen există / FOTO: Olivier Grunewald
Etiopia, celălalt loc de pe glob unde acest fenomen există / FOTO: Olivier Grunewald

Celălalt loc unde acest fenomen poate fi admirat este în insula Java din Indonezia, mai precis, la vulcanul Kawah Ijen. Aici, localnicii și turiștii au parte de un spectacol vizual incredibil, fiind ceva obișnuit ca focul albastră să fie zărit de-a lungul vulcanului, în timpul nopții. La fel ca în Etiopia și aici acest efect se datorează tot concentrației de sulf. Iar când vine vorba despre acest vulcan, focul albastru nu este singura curiozitate. Lacul din zonă are o concentrație de acid clorhidric atât de mare, încât apa are o puternică culoare verde, nemaiîntâlnită nicăieri în lume.

Astfel, aceste două locuri sunt singurele de pe glob unde acest fenomen poate fi observat, iar din fericire, prin intermediul fotografiei, avem și noi ocazia de a putea vedea o asemenea minune a naturii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net