Specie rară și periculoasă, descoperită într-un loc popular din România: „Să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze”

Ultima actualizare:

Vipera nikolskii a fost fotografiată de către un trecător, într-o pădure din România. Acest șarpe veninos este văzut foarte rar, experții considerând această specie una foarte timidă, care se retrage imediat la adăpost.

Vipera nikolskii, descoperită într-un loc popular din România. Foto: Facebook Codrii Iașilor
Vipera nikolskii, descoperită într-un loc popular din România. Foto: Facebook Codrii Iașilor

Vipera a fost fotografiată de către un bărbat care a ieșit la plimbare într-o pădure de la marginea Iașului. Acesta a povestit că nu a fost în pericol, șarpele retrăgându-se în momentul în care a simțit apropierea unui corp străin, conform Adevărul.

Vipera nikolskii, fotografiată într-o pădure din Iași. Recomandările specialiștilor

Vipera fotografiată într-o pădure din Iași. FOTO Codrii Iașilor
Vipera fotografiată într-o pădure din Iași. FOTO Codrii Iașilor

Experții în domeniu au oferit câteva recomandări importante. Aceștia spun că oameni trebuie să aibă grijă atunci când umblă cu mâinile prin frunze pentru a căuta ciuperci. 

Bineînțeles, trebuie să fim atenți să nu călcăm din greșeală pe un șarpe veninos. Astfel, atunci când ne plimbăm prin zone unde există riscul unei „întâlniri” nedorite trebuie să avem o grijă mai mare și să purtăm bocanci.

„Rămâne important să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze (de exemplu pentru ciuperci), să nu călcăm accidental pe ele, să purtăm bocanci ca precauție și în nicio situație să nu căutăm să le atingem sau să le facem rău, abia atunci crescând riscul de mușcătură.

Nu e nimic de speriat, e un șarpe timid, care va căuta să se retragă imediat, sunt șanse foarte mici să îl vedem”, au scris reprezentanții Codrii Iașilor, o comunitate care adună iubitorii de natură din județul Iași și din împrejurimi. 

Anotimpurile când ne putem întâlni cu vipera nikolskii

Viperele nikolskii adulte sunt complet negre, iar juvenilii sunt gri-albăstrui sau maronii cu model pe spate. În partea de est a României vom găsi și exemplare gri, gri-albăstrui sau cărămizii, scrie serpedia.ro.

Acest șarpe veninos are între 50 și 90 de cm și se hrănește cu mamifere mici, păsări, reptile și amfibieni. 

Vipera nikolskii este aproape imposibil de întâlnit vara. Această specie este cel mai des fotografiată primăvara, atunci când iese de la hibernat, sau toamna, când temperaturile încep să scadă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net