Vrei să fii fericit? Iată cele 3 lucruri pe care le fac finlandezii mereu, pentru a fi cu zâmbetul pe buze

Finlanda a fost, timp de 5 ani la rând, considerată cea mai fericită țară din lume. Finlandezii sunt oamenii care urmează niște principii simple, dar care le aduc fericirea absolută. 

Fericire
Fericire

Finlanda s-a clasat pe primul loc în topul celor mai fericite țări din lume, timp de 5 ani la rând. Principiile pe care le urmează finlandezii sunt extrem de simple. Iată ce trebuie să faci și tu, pentru a fi mereu fericit. 

Principiile pe care le urmează finlandezii mereu

1. Nu se compară cu vecinii lor niciodată

Noi, românii, avem mereu tendința de a ne uita în curtea vecinului, și la propriu, dar și la figurat. Mereu ne comparăm cu alții, din toate punctele de vedere. Fie că este vorba despre casă, bani, job-uri, mașini, familie, avem obiceiul de a fi mult mai atenți la viața altora, decât la a noastră.

Finlandezii niciodată nu se compară cu vecinii lor, ci acordă o atenție deosebită la ceea ce au ei, la viața lor, la lucrurile care îi înconjoară. 

Odată am dat de unul dintre cei mai bogați bărbați din Finlanda. Își împinge copilul cu un cărucior spre stația de tramvai. Ar fi putut să-și cumpere o mașină scumpă sau să angajeze un șofer, dar a optat pentru transportul în comun”, a spus expertul în psihologie, Frank Martela.

Finlandezii sunt extrem de atenți la nevoile lor și la tot ceea ce trebuie să facă, pentru a fi mereu oameni fericiți. Atâta timp cât ne concentrăm pe nevoile noastre, fără să ne comparăm cu alții, vom învăța întotdeauna să fim mulțumiți de tot ceea ce avem. C

Citește și - Scandal în Finlanda! Premierul și-a cerut scuze pentru poza în care apar două femei care se sărută în casa sa!

2. Acordă o atenție deosebită naturii

Niciun finlandez nu uită de nevoile naturii. Potrivit unui sondaj efectuat în 2021, 87% dintre finlandezi consideră că natura este importantă pentru ei, deoarece le oferă liniște sufletească, energie și relaxare, notează adevarul.ro

Pentru că natura este extrem de importantă pentru finlandezi, aceștia beneficiază, pe timp de vară, de o vacanță de 4 săptămâni, pentru a merge în natură și pentru a se relaxa. 

  „Cu cât sunt mai puține facilități, chiar și până la lipsa energiei electrice sau a apei curente în casă, cu atât mai bine”, a mai spus expertul.

  „Găsește modalități de a aduce puțin verde în viața ta, chiar dacă asta înseamnă doar să cumperi câteva plante pentru casa ta”, a mai mărturisit acesta.

3. Nu distrug încrederea în comunitatea lor

Comunitatea este extrem de importantă pentru finlandezi, așa că niciodată nu fac lucruri care ar putea distruge încrederea. Potrivit studiilor, cu cât încrederea în comunitate este mai mare, cu atât oamenii sunt și vor fi mereu extrem de fericiți.

Finlandezii au mereu grijă ca oamenii să aibă încredere unii în alții, pentru a fi foarte fericiți și uniți. În Finlanda, în comunitate se prețuiește onestitatea și oamenii consideră că a fi sincer este cea mai prețioasă calitate. 

Prin onestitate, comunitatea are mereu zâmbete de oferit și oamenii sunt întotdeauna fericiți și mulțumiți de viața pe care o duc. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net