Vrei să pleci în vacanță? Acestea sunt zilele și orele la care găsești cele mai ieftine bilete

Ultima actualizare:

Zilele în care se pot rezerva bilete de avion cele mai ieftine sunt duminica şi sâmbăta, iar cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţi, conform unui raport făcut de o platformă online de vânzare a biletelor de avion.

Marțea este cea mai ieftină zi în care se poate zbura. Foto: Click.
Marțea este cea mai ieftină zi în care se poate zbura. Foto: Click.

Când se găsesc cele mai ieftine și cele mai scumpe bilete de avion

Zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia. „Dacă aveţi în plan să faceţi vreo rezervare de zbor, ar fi bine să fie efectuată în timpul weekendului. De asemenea, cea mai ieftină zi în care puteţi zbura este marţea, în cazul în care călătoriţi singuri, şi sâmbăta, în cazul în care călătoriţi cu cel puţin o persoană", conform informațiilor din comunicatul dat publicității de către Vola.ro.

Să luăm un exemplu concret! Biletul pentru un zbor pe ruta Bucureşti (Otopeni) - Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro. Aceeași călătorie, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeaşi săptămână, te poate costa aproape dublu: 74 de euro.

Un alt exemplu este un zbor Bucureşti - Milano. Într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro.

Cele mai bune ore în care poți cumpăra bilete

Potrivit analizei, există şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 şi 20:00. Pe de altă parte, platforma online dedicată biletelor de avion susține că cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans.

Rezervarea biletelor de avion cu mai puţin de 30 de zile înaintea călătoriei s-ar putea să vă coste cu până la 60% mai mult. Să mai luăm un exemplu: un zbor Veneţia - Bucureşti în luna mai este acum numai 31 de euro, cu 64% mai ieftin decât ar costa dacă ar fi rezervat cât mai aproape de data călătoriei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net