Românii scot din buzunare o mică avere pentru minivacanța de 1 Mai. Cât a ajuns să coste cazarea pentru două nopți, pe litoral

Ultima actualizare:

Abia s-a terminat Paştele, că hotelierii îi ademenesc pe turişti cu ofertele de 1 Mai. Ziua Muncii va fi sărbătorită într-o zi de luni, care va fi, bineînţeles, liberă. Mulţi români, însă, şi-au luat liber şi vineri, 28 aprilie, pentru a beneficia de o nouă minivacanţă.

Vremea pare să ţină  cu turiştii. Vor fi în  jur de 20 de grade  pe Litoral. Foto: Mediafax
Vremea pare să ţină cu turiştii. Vor fi în jur de 20 de grade pe Litoral. Foto: Mediafax

Litoral. Pentru prima dată, cele mai mari tarife de cazare la deschiderea sezonului turistic sunt în Costineşti. Urmează Venus şi apoi Mamaia. Tarifele de cazare pentru weekend-ul de 1 Mai, pentru un pachet de două nopţi, la un hotel de trei stele, pornesc de la 350 lei/persoană în Costineşti şi ajung la 520 lei de persoană în hoteluri de 4 stele, scrie adevarul.ro. În Venus, tariful de persoană este de 180 lei şi ajunge la 900 lei la un hotel de patru stele cu servicii all inclusive. În Mamaia, o vacanţă pentru aceeaşi perioadă costă 175 de lei şi ajunge la 2.400 lei în hoteluri de cinci stele. La Eforie, costul de cazare este de 150 lei şi ajunge la 1.300 lei la hoteluri de patru stele, cu demipensiune. 

În minivacanţa de 1 Mai, pe litoralul românesc sunt aşteptaţi 75.000 de turişti. Cele mai căutate staţiuni sunt Costineşti, Mamaia şi Vama Veche.

Costineştiul, o destinaţie  preferată de tineri
Costineştiul, o destinaţie preferată de tineri

Un sejur pentru 2 persoane ajunge şi la 5.000 de lei

Munte. În cea mai nouă staţiune montană din România - Padina-Peştera, din Bucegii dâmboviţeni, hotelierii îşi aşteaptă clienţii cu oferte atractive, pentru trei zile de vacanţă, scrie adevarul.ro. La Hotelul Peştera, preţul pentru 3 nopţi de cazare cu demipensiune, foc de tabără cu marshmallows şi gogoşi, pachet open bar servit pe perioada cinei (vinul casei, băuturi, espresso), cină tradiţională în aer liber şi acces gratuit la piscină, saună, spa (jacuzzi) este de 300 de euro/persoană adică 1.500 de lei.

De asemenea, la Hotelul Belmont, o cameră dublă deluxe, cu pat matrimonial şi vedere panoramică, este între 4.500 şi 5.200 de lei pentru 3 nopţi, cu mic dejun.

Zona Padina-Peştera atrage  tot mai mulţi turişti. Foto: Gabriel Prundaru
Zona Padina-Peştera atrage tot mai mulţi turişti. Foto: Gabriel Prundaru

Mare parte din rezervările care s-au făcut pentru România au fost pentru zona de munte, în Valea Prahovei: Sinaia, Predeal, chiar dacă se stă mult în trafic. Au fost însă şi persoane care au ales şi Maramureşul, cu bucatele tradiţionale, dar şi Delta Dunării. „Tarifele în ţară se ridică de la 1.000 de lei (trei nopţi/persoană, fără mese) până la 5.500 pentru doi adulţi cu toate mesele incluse, inclusiv divertisment. Mulţi vor intra de vineri, deci vor sta trei nopţi”, spune Ancuţa Mădulărescu, manager de agenţie de turism, citată de adevarul.ro.

Tocmai din cauza preţurilor extrem de mari, gradul de ocupare în ţară este destul de mic, aproximativ 60% - ceea ce în anii de dinainte de pandemie nu se întâmpla aşa, mai spun agenţii de turism.

„Eu evit în fiecare an aceste sărbători, pentru că nu îmi permit să dau mii de lei pentru două sau trei zile. Prefer să ies la o drumeţie prin pădure, chiar pe munte, fără să stau la cozi interminabile şi să îmi dau tot salariul pentru o plăcere scurtă şi trecătoare”, spune Andrei Cristea, iubitor de munte.

Temperaturi de 20 de grade şi ploi slabe

Vremea s-a răcit în toată ţara de ieri, astfel, de la temperaturi de peste 20 de grade în unele zone, maximele au scăzut la 14-15 grade. De asemenea, se vor înregistra ploi, probabilitatea de precipitaţii fiind destul de mare şi în jurul datei de 1 mai, conform meteorologilor. Spre finalul săptămânii valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, respectiv o medie regională a maximelor de 18-20 grade şi minime în jurul a 6-8 grade. La început lunii mai, deşi vor fi mici variaţii de la o zi la alta, valorile termice sunt mai ridicate şi se pot atinge maxime în general de peste 20 de grade şi minime de 8-9 grade. 

Bulgaria, apreciată pentru serviciile pe care le oferă

image

Românii au optat şi pentru un sejur scurt în străinătate. „S-au scumpit cam toate, nu numai în România, dar cele mai avantajoase au fost cele din Bulgaria şi Egipt. În Bulgaria, un hotel de 4 stele de top, trei nopţi de cazare au fost 600 de euro, all inclusive, doi adulţi, cu toate facilităţile. În afară au mai fost căutate Egiptul şi Turcia (Antalya) şi Dubai”, a declarat, pentru „Adevărul”, Ancuţa Mădulărescu, managerul unei agenţiei de turism. 

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net