Fosta soţie şi prietenii din Oradea nu-l consideră capabil de viol pe Cristian Tabără
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Pe aceeaşi temă:
Cristian Tabără este cercetat pentru violul unei fetiţe
Cristian Tabără: «Nu este nimic adevărat»
Nu există niciun dosar penal pentru viol pe numele lui Cristian Tabără
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti desfăşoară acte premergătoare începerii urmăririi penale împotriva lui Cristian Tabără, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol asupra unui minor. Potrivit declarațiilor fetiței în vârstă de 12 ani, faptele ar fi fost comise cu mai mult timp în urmă.
Nu i-a putut oferi o familie
Daiana Ghender, fosta soție a directorului TVR, nu-l crede în stare pe Tabără de un astfel de gest. „E penibil să-l acuzi de așa ceva. Noi am avut o încercare eșuată de căsnicie. Ca femeie eu îmi doream o familie pe care el nu putea să mi-o ofere", a declarat Daiana Ghender, pentru Adevărul de Seară Oradea.
Întrebată dacă Cristian Tabără poate fi catalogat drept afemeiat, aceasta a spus doar că Tabără a avut mai multe soții și iubite și că nu este în măsură să tragă astfel de concluzii. Nici prietenii lui Cristian Tabără nu-l consideră capabil de gesturi nepotrivite vizavi de un minor. „Astfel de acuze sunt total nefondate. Este trist că s-a ajuns la așa ceva", a spus C.M., un prieten orădean al jurnalistului.
Om de cultură
Cristian Tabără s-a născut pe 30 noiembrie 1967, la Oradea, unde a absolvit Liceul de Filologie-Istorie în 1986. A început Facultatea de Mecanică a Politehnicii din Timişoara iar în 1990 şi-a început cariera jurnalistică. A scris la „Gazeta de Vest" din Timişoara, apoi la Oradea a lucrat la Jurnalul de dimineaţă, Radio Sonvest Oradea şi Pro TV. Mai târziu, la Bucureşti, a realizat şi prezentat emisiunile „Parte de carte" şi „Te vezi la Ştirile Pro TV". Ulterior, s-a îndreptat către TVR.
A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă. A publicat două cărți: „Experienţa mistică a luminii în religiile orientale şi în creştinismul orthodox" și „România, semne ale credinţei".