Frații Tate au fost reținuți la solicitarea autorităților britanice. De ce sunt acuzați

Ultima actualizare:

Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți luni seară, 11 martie, de autoritățile din țara noastră, la solicitarea autorităților din Marea Britanie. Potrivit unor surse din anchetă, este vorba despre un nou dosar în care fraților Tate li se aduc acuzații privind fapte de natură sexuală. Cei doi au fost săltați luni seara dintr-un imobil din Ilfov.

Patru femei acuză

Andrew și Tristan Tate. Sursă foto Inquam Photos/ Octav Ganea
Andrew și Tristan Tate. Sursă foto Inquam Photos/ Octav Ganea

Pe numele celor doi sunt emise mandate europene de arestare, de către autorităţile din Marea Britanie, unde ar fi cercetaţi pentru infractiuni sexuale.

Conform acestor surselor, citate de News.ro, patru femei cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani au intentat o acțiune civilă împotriva lui Andrew Tate.

Infracțiunile ar fi fost comise între anii 2013 și 2016, când acesta locuia încă în Marea Britanie.

Plângerile din procesul civil menționează vătămări corporale și daune psihologice cauzate de presupusele agresiuni sexuale și fizice violente, precum și de controlul coercitiv.

Andrew şi Tristan Tate au fost duşi la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, fiind reţinuţi pentru 24 de de ore.

Context

Nu este prima dată când frații Tate se confruntă cu probleme legale de acest tip, ei fiind anterior arestați în România în decembrie 2022.

Autoritățile române i-au acuzat atunci de trafic de persoane, formare a unui grup infracțional organizat și viol, afirmând că aceștia ar fi recrutat femei sub pretextul unor relații de iubire pentru a le exploata sexual și a le forța să producă conținut pornografic.

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au identificat şapte femei care „au fost supuse la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”.

„Dintre cele 7 persoane vătămate care au fost exploatate sexual de grupul infracţional organizat, trei s-au constituit parte civilă în procesul penal”, preciza DIICOT.

Fraţii Tate au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi, după ce în 29 decembrie 2022 au avut loc cinci percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la locuinţele deţinute de ei, dar şi de cele două complice ale lor.

Ulterior, la începutul lui ianuarie, au avut loc alte 7 percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Prahova în dosarul în care ei sunt cercetaţi. În aprilie 2023, cei doi au fost plasaţi în arfest la domiciliu, iar în august 2023, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu controlul judiciar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
image
actualitate.net
image
actualitate.net