Guvernul s-a răzgândit și nu mai reducere plafonul pentru plata cash: „Ciolacu: Vor fi două excepții”

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat, marți, că va revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, privind limitarea cash-ului în prima ședință de Guvern, astfel că toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice, cu două excepţii.

Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash / foto: Inquam Photos
Guvernul renunță la reducerea plafonului pentru plata cash / foto: Inquam Photos

Totodată, premierul a transmis şi un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public, arătând că va veni peste ei şi îi va scoate din vămi, din birourile instituţiilor statului, de peste tot.

„Am spus că voi fi mereu alături de micii întreprinzători şi de oamenii simpli, fără excepţie. În ultimele zile am avut mai multe discuţii cu aceştia, cât şi cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii sistemului bancar.

Şi mi-au spus anumite lucruri de bun simţ legate de măsurile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor legate de cash. Aceşti oameni nu sunt evazionişti, ci sunt cei pe umerii cărora se sprijină această ţară!”, a transmis premierul pe Facebook.

„Prin urmare, în prima şedinţă de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF şi Ministerul Finanţelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcţie greşită”, a mai spus Ciolacu.

Vocea românilor este auzită în Guvern

Mai mult, Marcel Ciolacu a mai spus „vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern”.

„Toate limitele actuale de cash vor fi menţinute, atât la persoanele fizice, cât şi la cele juridice. Cu două excepţii: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare 1.000 de lei/zi.

Am însă un mesaj pentru evazioniştii care au profitat de această discuţie din spaţiul public: voi veni peste voi! Voi veni şi vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituţiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Aşa cum am început războiul cu cei care distrug vieţile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veţi scăpa!”, a mai afirmat Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net