Guvernul a adoptat un OUG privind jocurile de noroc! „S-a ajuns prea departe...”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit în termeni categorici despre amploarea pe care au luat-o jocurile de noroc în țara noastră. În ședința de Guvern la care a participat, el a anunțat că urmează va fi adoptată o ordonanță de urgență care va reglementa serios această industrie, pentru a proteja cetățenii de rând.

Un OUG a fost adoptat astăzi, privind jocurile de noroc / foto: Inquam Photos
Un OUG a fost adoptat astăzi, privind jocurile de noroc / foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu, în cadrul ședinței de Guvern la care a participat, a vorbit în termeni categorici despre amploarea pe care au luat-o jocurile de noroc în țara noastră. Prim-Ministrul a anunțat că va fi adoptată o ordonanță de urgență care va reglementa serios această industrie, pentru a proteja cetățenii de rând, potrivit celor de la adevarul.ro.

„Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie am stat la masa, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști, cumpărând protecţie la vârful unui trust străin care are două ziare mari din România. S-a ajuns prea departe. Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci și în cazul comportamentul fiscal incorect. Oamenii cinstiți își depun la timp și plătesc toate obligațiile către stat. Dar niște șmecheri fac afaceri și averi speculând câteva portițe legislative. De aceea astăzi închidem aceste portițe”, a declarat Premierul, conform sursei citate.

Ordonanță de urgență împotriva păcănelelor

Iar în ce privește momentul la care va fi adoptată ordonanța de urgență, ei bine, acest lucru se petrece chiar astăzi. „Adoptăm astăzi Ordonanța de Urgență care reglementează industria pariurilor și păcănelelor în interesul cetățenilor români. În primul rând, jocurile de noroc nu vor mai putea funcționa dacă firma nu este înregistrată în România. Vreau să terminăm cu situația în care companiile de pariuri fac miliarde în România, dar trimit tot profitul în afara țării și UE”, a explicat Marcel Ciolacu.

De asemenea, acest proiect prevede și creșterea taxelor pentru jocurile de noroc, inclusiv Loto și Bingo. Autoritățile estimează că, în urma acestor majorări, la bugetul statului ar putea intra o sumă de aproximativ 583,4 de milioane de lei!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net