Anunț important pentru români! Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024? Vor fi majorate din nou în septembrie

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, românii se vor putea bucura de o creștere a pensiilor, cu nu mai puțin de 13,8%! Iar, pe lângă această majorare, se dorește ca o alta să fie aplicată începând cu data de 1 septembrie. Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre această majorare a pensiilor și a mulțumit membrilor Coaliției, care au transformat proiectul în realitate.

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie
Pensiile vor crește de la 1 ianuarie

Potrivit celor de la Digi 24, începând cu data de 1 ianuarie 2024, românii vor putea sesiza o creștere a pensiilor, cu nu mai puțin de 13,8%! În plus, pe lângă această majorare de la începutul anului, se dorește ca o alta să fie aplicată începând cu data de 1 septembrie.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit despre această majorare a pensiilor și a mulțumit membrilor Coaliției, care au transformat proiectul în realitate.

„Erau două opțiuni: să venim cu o lege a pensiilor sustenabilă sau să venim cu alți indicatori, adică procent din PIB în PNRR. E deja pusă în transparență la Ministerul Muncii, va intra la avizare prin Guvernul României și va fi înaintată Parlamentului și în procedură de urgență va trece până în data de 20 noiembrie și va fi trimisă la promulgare. Vreau să le mulțumesc membrilor Coaliției. Cu toții am picat de acord că e o lege foarte bună”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

Pensiile vor crește începând de anul viitor

Marcel Ciolacu a mai dorit să sublienieze și faptul că toate pensiile din țară se vor mări cu cei 13,8%, odată cu data de 1 ianuarie.

Iar, odată cu toamna anului 2024, o nouă majorare ar trebui să devină realitate, odată cu recalcularea a aproximativ 4 milioane de pensii. „Va urma, iarăși, o mărire pe 1 septembrie, când se termina toată procedura de recalculare a celor peste patru milioane de pensii”, a mai spus Premierul Marcel Ciolacu. Acesta a mulțumit celorlalți membri ai Coaliției de guvernare, pentru implementarea acestui proiect de lege.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net