Hypermarket, din Capitală, evacuat după un control ANPC

Un hypermarket din Capitală a fost evacuat după ce inspectorii ANPC au găsit o sumedenie de nereguli ce puneau în pericol sănătatea consumatorilor. 

image

Un hypermarket dintr-un mall din sudul Capitalei a fost evacuat de inspectorii ANPC, după ce au descoperit că produsele alimentare sunt păstrate în condiții de igienă necorespunzătoare. 

Autoritățile au fost de-a dreptul îngrozite de ceea ce au găsit în hypermarket-ul din mall. Printre cele mai grave abateri se numără alimente expirate, rafturi cu un strat gros de praf, resturi menajere, grăsime în zonele de depozitare sau mucegai în zona de fructe și legume.

Vitrinele frigorifice, în care erau păstrate produsele congelate, erau ruginite, iar în mai multe produse au fost găsite cantități mari de gheață.

Inspectorii ANPC au suspendat activitatea hypermarketulu, iar clienții au fost evacuați. Nereguli au fost depistate și în cadrul magazinelor mai mici din mall, precum și în mai multe restaurante din zona de food-court. Autoritățile au închis toate instituțiile comerciale care încălcau regulamentul ANPC, notează Digi24.ro.

ANPC a amendat trei hypermarket-uri într-o singură săptămână

În urmă cu o săptămână, ANPC a amendat mai multe hypermarket-uri, după ce inspectorii au descoperit mari nereguli. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancționat în urmă cu o săptămână trei mari rețele comerciale cunoscute. Suma cu care au fost amendate magazinele este de 28.000 lei. Toate trei se aflau în sectorul 5 al Capitalei, iar autoritățile au intervenit în urma unei reclamații cu privire la comercializarea unui produs la caserolă cu termenul de valabilitate expirat.

Inspectorii au găsit în același mall nereguli în zona de legume și fructe, unde se aflau citrice cu coaja verde, inadecvate consumului, cartofi la vrac cu pete maronii, iar în zona de alimente congelate au găsit carne de curcan cu arsuri de congelare.

În același sector, inspectorii ANPC au mai amendat două hypermaket-uri, unde au găsit alimente expirate și produse cu mucegai în zona de fructe și legume.

 Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

andreea mantea
horoscop jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
Schengen FOTO Shutterstock
cub Daniel Onoriu png
dorin cioaba 2 jpg
cub elena merișoreanu png
image
image
image
image
image
image
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock