Iată 6 remedii împotriva muşcăturii de ţânţari!
Te-au înţepat ţânţarii? Senzaţia nu este deloc una plăcută, iar disconfortul resimţit îţi poate strica întreaga zi. Zonele afectate ale corpului se inflamează, se înroşesc şi îţi produc mâncărimi. Ce poţi face? E mai simplu decât ai fi crezut! Click! îţi spune ce remedii naturiste găseşti chiar la tine în cămară!
Lămâile au proprietăţi anti-inflamatorii şi anestezice. Taie o felie de lămâie şi masează zonele unde te-au înţepat ţânţarii. Poţi, de asemenea, să pasezi pulpa până când ajungi la consistenţa unei paste şi să o aplici pentru 10 minute pe piele. Lămâia va înlătura senzaţia de mâncărime, roşeaţă şi disconfort.
Ceapa sau usturoiul reduc şi ele roşeaţa, inflamaţia şi mâncărimea care apar în urma înţepăturilor de ţânţari. Mai mult, mirosul acestora va ţine la distanţă toate insectele, nu numai ţânţarii. Nu trebuie decât să toci un sfert de ceapă sau să pisezi câţiva căţei de usturoi şi să-i aplici pe piele. Aşteaptă 10 minute, iar apoi clăteşte cu apă rece.
Bicarbonatul de sodiu calmează mâncărimile. Fiind un produs alcalin, neutralizează pH-ul pielii. Dizolvă o linguriţă de bicarbonat în apă şi amestecă până când ajungi la consistenţa unei paste fine. Înmoaie un disc demachiant în această soluţie şi tamponează uşor zonele de pe corp afectate. Apoi, lasă compresa să acţioneze 10-20 de minute. Clăteşte, la sfârşit, cu apă rece.
Aloe Vera e un antiseptic natural şi un remediu excelent împotriva înţepăturilor de ţânţari. Reduce senzaţia de mâncărime, inflamaţiile, iritaţiile şi roşeaţa, ajutând rapid la refacerea pielii. Taie o frunză de aloe vera şi colectează sucul. Răceşte-l în frigider pentru 10-15 minute, iar apoi masează blând şi circular pielea afectată de înţepăturile de ţânţari.
Sarea este un remediu de luat în seamă, pe care nu ar trebui să-l eviţi. Are efecte anti-inflamatorii şi antiseptice. Nu trebuie decât să amesteci o linguriţă de sare cu câteva picături de apă, iar cu pasta obţinută să masezi blând pielea. Las-o apoi să acţioneze 5 minute şi clăteşte cu apă rece.
Gheaţa, pe cât e de banală, pe atât funcţionează de bine! Gheaţa ajută la reducerea inflamaţiilor, are un uşor efect anestezic şi, astfel, nu vei mai simţi disconfort. Pune mai multe cuburi de gheaţă într-o pungă închisă ermetic şi aplică-le pe piele timp de 10-20 de minute.
Campania antiţânţari, blocată de ploi
Muncă în zadar! Aşa descriu autorităţile în acest an bătălia pentru combaterea ţânţarilor. „Am început la sfârşitul lunii mai campania de dezinsecţie dar am fost nevoiţi să ne oprim la un moment dat pentru că ploua foarte des şi apa ne spăla substanţele. Am reluat stropirile, dar prognoza ne dă iar peste cap programul”, ne-a explicat Andrei Leca, directorul firmei care deţine monopolul stârpirii ţânţarilor în Bucureşti. Potrivit contractului încheiat cu Primăria Capitalei, în fiecare seară între orele 21.00 şi 1.00, şase echipe speciale „înarmate” cu tunuri speciale, colindă parcurile şi zonele de pe malurile lacurilor, unde împrăştie substanţe antiinsecte. În plus, în timpul zilei, 42 de echipaje stropesc cu insecticid în canale sau pe scările blocurilor, alte zone unde, potrivit specialiştilor apar colonii de ţânţari.
Ce produse împotriva insectelor găseşti în magazine