Iată cum să te îmbraci pe ger
Când afară-i frig de crapă pietrele, fiecare caută să se îmbrace cu hainele cele mai groase. Sunt ele şi cele mai călduroase? Reporterii Click! au testat două tipuri de haine, sintetice şi naturale.
In drum de 15 minute pe jos făcut ieri, la -10˚C! Oricât ai grăbi pasul, frigul tot îţi ajunge la oase. Reporterii Click! au testat pe propria piele ce înseamnă să-ţi alegi hainele cu mare atenţie.
Florentina, echipată "ca la carte", cu mai multe "straturi" de bluze, geacă de fâş, căciulă, fular, mănuşi şi bocanci îmblăniţi a scăpat fără prea multe „dârdâieli".
În schimb, lui Sorin, care a plecat de acasă doar într-un pulover sintetic, în blugi şi haină de fetru, i-a îngheţat şi zâmbetul.
"Îmbrăcămintea în sezonul rece trebuie să respecte principiul cepei. Adică să aveţi cât mai multe piese de vestimentaţie, de la subţire la gros", e sfatul medicilor pentru a înfrunta expunerea la frig.
"E cel mai bun sfat. Afară nu mi-a fost frig, iar când am ajuns la birou, am rămas doar în tricou şi pulover, fără să transpir", spune Florentina.
"De acum încolo nu mai folosesc pulovere sintetice. Am îngheţat, bluza parcă se lipise de corp, iar când am ajuns la birou şi m-am «dezgheţat», nu mă mai gândeam decât la puloverele croşetate de bunica", spune Sorin.
Haine mai largi şi în mai multe straturi
Pentru o senzaţie mai confortabilă, pune pe tine mai multe straturi de haine. Chiar dacă ai trecut de anii copilăriei, nu renunţa la maiou sau un tricou din bumbac.
Acesta îţi va menţine spatele cald. Helanca nu ar trebui să lipsească din vestimentaţia ta.
Gâtul tău va fi bine încălzit chiar dacă afară sunt -10 C. Un pulover de lână şi o geacă groasă încheie orice barieră în faţa gerului.
Nu opta însă pentru hainele mulate. Cu cât sunt mai largi, cu atât mai bine. Prin acţiunea de frecare, haina largă îţi încălzeşte pielea.