20 de ani de când America își plânge morții. Mărturiile unui supraviețuitor: "E un miracol că am scăpat în 11 septembrie 2001"

Ultima actualizare:

    11 septembrie 2001.  Atacul de la World Trade  Center din New York,  cel mai sângeros  din istoria recentăFotografii: EPA-EFE/ABC
11 septembrie 2001. Atacul de la World Trade Center din New York, cel mai sângeros din istoria recentăFotografii: EPA-EFE/ABC

Se împlinesc 20 de ani de la atentatele Al-Qaeda de la World Trade Center, din New York! În locul Gemenilor se află monumentul Ground Zero şi pe piatra neagră de marmură este scris numele celor 2.997 de victime. Supravieţuitorii îşi amintesc cu groază clipele de coşmar şi îşi plâng victimele.

11 septembrie 2001, este ziua care a schimbat istoria! 2.997 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi îngrozitoare. Însă nici până acum nu s-a reuşit identificarea a 1.335 de victime ale cumplitelor atentate. Pasquale Buzzelli urca la etajul 64 din cele 110 ale World Trade Center, către biroul lui din cadrul Autorităţii Portuare, în clipa în care s-a dezlănţuit iadul.

Pasquale este unul dintre cei 16 oameni care au supravieţuit după ce Turnul de Nord a colapsat şi 15 etaje s-au prăbuşit, îngropând sute de oameni sub dărâmături. Bărbatul de 54 de ani s-a ales cu arsuri şi cu un picior rupt şi crede că este un miracol că se află încă în viaţă. El şi-a amintit în timpul unui interviu acordat unui post de televiziune australian momentul în care teroristul Mohamed Atta a intrat cu un Boeing 767, aparţinând American Airlines, în etajul 93 al Turnului de Nord.


    Ruinele celor două Turnuri  Gemene arătau ca după  bombardament
Ruinele celor două Turnuri Gemene arătau ca după bombardament

”După explozie, mi-am sunat soţia şi i-am spus: Louise, stai liniştită, sunt viu. Deschide televizorul şi spune-mi ce vezi pentru că s-a întâmplat ceva îngrozitor”, a povestit Pasquale Bezzelli. S-a refugiat în zona scărilor împreună cu ceilalţi supravieţuitori şi au coborât în timp record. S-au întâlnit cu un pompier şi poliţişti care le-au zis să nu se oprească până nu ajung la parter. ”Am ajuns la etajul 22 când, deodată, totul a început să tremure, s-a auzit un huruit groaznic şi s-a făcut beznă. Auzeam ţipete disperate. M-am târât într-un colţ şi am luat poziţia fetusului. Zidul de lângă mine s-a prăbuşit, dar eu continuam să fiu ferit. Aveam să aflu mai târziu că Turnul de Sud se prăbuşise deja şi urma să cadă şi cel de nord. Am leşinat şi după două ore mi-am revenit în simţiri. Mi s-a părut o eternitate până când un pompier m-a luat pe sus şi m-a dus la lumină”, a povestit cu lacrimi în ochi supravieţuitorul.


    11 septembrie 2021.  Monumentul Ground Zero,  închinat celor 2.997 de  victime ale atentatelor
11 septembrie 2021. Monumentul Ground Zero, închinat celor 2.997 de victime ale atentatelor

Ziua cea neagră a SUA

19 terorişti au deturnat patru avioane comerciale de pasageri în ziua de 11 septembrie 2001. Ei au prăbuşit două aparate de zbor peste Turnurile Gemene de la World Trade Center. Un alt avion a fost prăbuşit de terorişti pe clădirea Pentagonului. Al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din statul Pennsylvania. Teroriştii au vrut să-l îndrepte spre Casa Albă, dar pasagerii i-au împiedicat, luptându-se cu ei până când avionul a explodat la sol. Asediul a durat patru ore, timp în care SUA au trecut prin momente de calvar.


    Numele celor  decedaţi, scrise  pe marmura neagră
Numele celor decedaţi, scrise pe marmura neagră

1.335 de victime, încă neidentificate

2.977 de persoane şi-au pierdut viaţa în acea zi îngrozitoare. Însă nici până acum nu s-a reuşit identificarea a 1.335 de victime ale cumplitelor atentate. De 20 ani, un laborator din Manhattan cercetează, neîncetat, cu maximă minuţiozitate, resturile umane de la atentatele din 11 septembrie 2001. Se analizează fiecare fragment de os, care se secţionează, se transformă în pudră şi se amestecă în final cu substanţe chimice capabile să pună în evidenţă ADN-ul. Se munceşte 7 zile din 7 în laborator, însă procesul de identificare a victimelor merge încă foarte greu.

Mama mea, eroina de la World Trade Center


    Avea doar 2 ani  când a murit  mama ei, Moira
Avea doar 2 ani când a murit mama ei, Moira

Patricia Smith, acum în vârstă de 23 de ani, avea doi ani când mama ei, poliţista Moira Smith, a murit încercând să salveze oamenii din World Trade Center. Moira Smith e singura femeie dintre cei 23 de poliţişti din cadrul NYPD ucişi după ce au fost prinşi sub tonele de metal şi ciment la World Trade Center. Patricia e traumatizată după ce a primit acasă centura, insigna şi arma mamei ei. Doar atât mai rămăsese din ea...


    Patricia Smith,  23 de ani
Patricia Smith, 23 de ani

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
fructe piata jpg
ucis de fulger gif
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net