6 legi ciudate impuse de Uniunea Europeană care ți-au influențat viața

simeon stalpnicul png
Puțini știu că Uniunea Europeană a impus în timp aceste măsuriFoto: Getty

Uniunea Europeană a schimbat viața tuturor cetățenilor țărilor membre. Blocul comunitar s-a dovedit a fi mai mult decât o organizație politică și economică în anumite aspecte, iar măsurile impuse au avut un impact profund asupra noastră.

Pentru România cel puțin, Uniunea Europeană a oferit numeroase avantaje politice și economice, precum și de securitate și controlul granițelor, dar există unele directive aparent total lipsite de importanță, dar care ne-au influențat în viața de zi cu zi. Iată care sunt acestea, potrivit CNN:

Lege privind gemurile și dulcețurile

image
Foto: Pixabay

În 2010, Uniunea Europeană o reglementare cu privire la producția de gemuri prin care-i obliga pe producători să folosească maximum 60% zahăr și să fie realizat din fructele aprobate de UE pentru a putea fi apoi clasificat drept gem.

Lege privind porcinele

simeon stalpnicul png
Foto: Getty

Fermierii care doresc să importe lichid seminal de porcine pentru a obține alte rase trebuie să o aducă în Uniunea Europeană numai de la centre de colectare autorizate. Fermierii trebuie să se asigure că provine de la animale sănătoase, conform normelor europene.

Lege privind creșterea bananelor

simeon stalpnicul png
Foto: Getty

În 1994 UE a introdus o reglementare privind comerțul cu banane, acestea trebuind să fie „lipsite de malformații sau curbunră anormală), să aibă peste 14 centimetri lungime și să fie vândute în snopuri de cel puțin patru banane.

Lege privind mutarea cailor pe teritoriul UE

simeon stalpnicul png
Foto: Getty

Proprietarii de cai care vor să mute din diverse motive animalele oriunde pe teritoriul Uniunii Europene, calul respectiv nu trebuie să fi semnalat vreo boală în ultimele 48 de ore de la începerea călătoriei. De asemenea, nu trebuie să fi avut vreun contact cu cu alți cai infectați cu anumite virusuri în ultimele 15 zile. Acest lucru este valabil cel puțin în Marea Britanie, dar sunt alte state din UE unde legislația cu privire la acest domeniu este mult mai drastică.

Lege privind compoziția jucăriilor pentru copii

simeon stalpnicul png
Foto: Getty

Uniunea Europeană urmărește să introducă noi măsuri privind candtitatea de plumb folosită în jucării și alte astfel de obiecte ce ar putea înghițite de copii. Măsura este prevăzută în mod special pentru creioanele colorate care sunt de multe ori mestecate de micuți.

Lege privind importul instrumentelor de tortură

simeon stalpnicul png
Foto: Pixabay

Statele membru UE nu au voie să importe dispozitive și diverse instrumente folosite în tortură, tratament inuman și degradant precum scaunele electrice, centuri cu electroșocuri, spânzurători, ghilotine sau spray cu piper.

Oricât ar părea de ciudate aceste măsuri, ele vizează totuși domenii importante care țin în cele din urmă de siguranța cetățenilor, de menținerea sănătății și de crarea unui mediu social care să se armonizeze cu provocările lumii contemporane.

FotoJet jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (14) jpg
Lucian Ovidiu Heiuş INQUAM Photos George Calin
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg