7 meserii care îţi schimbă viaţa

Ultima actualizare:

    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

Te-ai plictisit de slujba ta cea de toate zilele? Ai terminat facultatea şi nu te angajează nimeni pentru că nu ai experienţă? Ştii totul în domeniul tău profesional şi vrei să faci o schimbare majoră? Ia-ţi un an liber şi intră într-o organizaţie de voluntariat. Nu te vei îmbogăţi material, însă bagajul de cunoştiinţe cu care te vei întoarce acasă îţi va schimba definitiv viitorul. Pentru că cele mai mari companii din lume îţi vor deschide uşa.

Un studiu realizat în acest an de experţi în resurse umane din SUA, Australia, Canada, Franţa şi Marea Britanie a descoperit un fenomen uluitor pe piaţa muncii. 39% dintre oamenii care şi-au făcut rezervare pe site-ul Booking.com pentru un an (n.r. în intervalul 2012-2014), au fost angajaţi pe salarii de peste 5.000 de dolari pe lună în companii multinaţionale. Avantajul lor, în faţa concurenţei a fost tocmai anul „pauză” şi aventura pe care au trăit-o într-o ţară străină ca voluntari.

De la „ghid” pentru ţestoasele din Costa Rica şi până la ghid pentru pelerinii spirituali din Nepal, orice îţi face plăcere şi te tentează e o rampă de lansare. Ţi se deschid uşi în companii care sponsorizează proiecte UNESCO, în instituţii de învăţământ prestigioase, spitale, bănci, companii de turism, dezvoltatori IT, fonduri de investiţii, organizaţii non-profit, institute de cercetare, companii farmaceutice şi chiar companii de consultanţă. CV-ul tău va fi cu 39% mai atractiv şi te poţi angaja oriunde în lume. Şi toate astea, datorită unui an de aventură în care în loc să câştigi bani, ai acumulat experienţe şi pe care ţi l-ai făcut cadou singur.

E adevărat, pentru a-ţi îndeplini acest vis, este nevoie de cinci lucruri: să fii absolvent de facultate, să ai paşaport, să ştii limba engleză, să ai curaj şi bani de echipament şi pentru biletul de avion (n.r. doar dus). Casă şi masă vei primi la destinaţie, vei cunoaşte oameni noi care au aceleaşi pasiuni ca tine, vei vedea lumea şi vei simţi recunoştinţa celor pe care îi vei ajuta. Experţii în resurse umane susţin că voluntarii implicaţi în astfel de meserii provin din toate colţurile lumii, însă odată intraţi în circuitul internaţional al voluntariatului viitorul lor nu mai cunoaşte graniţe.

1. Ghid pentru ţestoase

Te sui în avion, îţi iei cu tine echipamente pentru scufundări, haine „de vară” şi câteva pelerine. Un pulovăr şi un hanorac sunt suficiente şi fugi în Costa Rica. Indicat ar fi să ştii puţină spaniolă. Aici sunt mai multe comunităţi de cercetare a vieţii marine. Vei participa la observări nocturne, vei îngriji puii de ţestoasă, vei observa cuiburile de ouă şi vei putea deveni cercetător de prestigiu când vii acasă.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

2. Constructor de şcoli în Africa

În Tanzania sau la poalele Muntelui Kilimanjaro şcolile şi spitalele sunt o mare problemă. De aceea mai multe organizaţii non-profit internaţionale au demarat campanii ample de construit. Urmăreşte pe Internet proiectele în desfăşurare, afiliază-te şi găseşte modalitatea prin care să ajungi acolo.Vei trăi în cort un an sau în case de chirpici, dar la întoarcere CV-ul tău va fi interesant pentru firmele de construcţii, spitale, consultanţă etc.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

3. Predă în Asia

Thailanda, Vietnam, Mongolia sau Filipine sunt în căutare de tineri profesori veniţi din străinătate pentru a le învăţa copii. Site-ul teachaway.com prezintă oportunităţile de integrare în comunităţile locale ale tinerilor dornici să pună o cărămidă în clădirea nei generaţii. Salariile nu sunt deloc extraordinare, dar cei care lucrează un an aici au cu 32% mai multe şanse să ajungă la universităţi precum Harvard, Yale sau Vanderbild.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

4. Vizitează Japonia

Peste 18% dintre marii angajatori de la nivel mondial pun preţ pe experienţa turistică a viitorilor angajaţi. Cu cât este mai exotică ţara vizitată, cu atât candidatul e mai bun pentru slujbă. Un tur al Japoniei de un an se poate face, susţin experţii britanici pentru The Sun, cu 50% investiţie proprie şi 50% accesând fonduri culturale nipone. Astfel, promovând pe Internet cultura şi civilizaţia niponă deveniţi o personalitate culturală.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

5. Scufundări în Thailanda

Thailanda este pe locul 5 în topul destinaţiilor turistice din Asia. Dacă ajungeţi aici, vizitaţi neapărat insula Koh Toa să vă luaţi licenţa de scufundător profesionist pe viaţă. Deşi presupune un buget de peste 10.000 de dolari pe an, trebuie ştiut că între 2012-2014 angajatori precum Google, Facebook, Microsoft, Apple, Yahoo sau HP au pus preţ la angajare pe acest gen de evadări turistice într-o lume total necunoscută.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

6. Profesor de sport în Buenos Aires

Trebuie să ştiţi bine spaniolă sau, în anumite cazuri, engleză. La mare căutare în această ţară sunt intelectualii proveniţi de pe Bătrânul Continent. Nu vă imaginaţi că vă veţi îmbogăţi într-un an. Un an este suficient pentru a face următorul pas în carieră. Veţi fi bine primit în companii internaţionale de turism, bloguri turistice, lanţuri hoteliere şi chiar firme de consultanţă pe probleme culturale legate de America Latină.


    Foto: photoland/caters
Foto: photoland/caters

7. Ghid Spiritual în Nepal

Studiile pe zona de ocupare a forţei de muncă arată că 56% dintre angajatori pun mare preţ pe activităţile de ordin spiritual ale angajaţilor lor. Un an petrecut în Nepal echivalează, susţin specialiştii, unei experienţe de o viaţă într-un domeniu de activitate. Cunoştiinţele pe care le acumulează candidaţii într-o astfel de misiune pot schimba filosofia multinaţionalelor. Iar în Nepal vă aşteaptă zeci de tabere spirituale pentru un an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
image
actualitate.net
image
actualitate.net