A apărut primul caz de „Flurona”, infectarea simultană cu COVID-19 și gripă sezonieră

Primul caz din lume de „Flurona”, infectarea simultană cu COVID-19 și gripă, a apărut în Israel, au anunțat autoritățile din această țară. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care la data diagnosticării era gravidă și a și născut. Vestea nu este chiar o surpriză. Era doar o chestiune de timp până când se va întâmpla și acest lucru. Curios este însă faptul că acest caz a fost raportat în țara care se află pe primul loc în lume la numărul de vaccinări. 

image

Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona”, adică infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal sezonier. Dubla infecţie  a fost descoperită la o femeie gravidă care s-a prezentat la Centrul Medical Rabin din Petach Tikva pentru a naște, scrie The Times of Israel.

Femeia nu este vaccinată, dar se simte bine

Profesorul Arnon Vizhnitser, directorul departamentului de ginecologie al spitalului, a declarat că femeia a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la centrul medical. Uimiți de rezultatul primeianalize, pentru a fi siguri de diagnostic, medicii au făcut o dublă verificare. Din păcate, cazul s-a confirmat. Vizhnitsera precizat căpacientă nu fusese vaccinată nici împotriva Covid, nici împotriva gripei sezoniere. Din fericire, ea se simte relativ bine, iar simptomele nu sunt deloc grave, așa cum ne-am aștepta.

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

Israelul, pe primul loc din lume la vaccinare

Cazurile de COVID-19 în Israel sunt în prezent în creştere, cu aproximativ 2.308 cazuri noi raportate pe zi. Peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţară de când a început noul val al pandemiei, ceea ce înseamnă că aproximativ 92,3% din populaţia Israelului, de peste 9,2 milioane de locuitori, a primit două doze.

În pofida ratei ridicate de vaccinare, datele arată că Israelul se află pe locul patru în Asia şi Orientul Mijlociu în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net