A început Ramadanul. Cele mai stricte reguli pe care trebuie să le respecte credincioșii musulmani

Ultima actualizare:

Ramadanul, luna postului musulman a început joi și se va încheia pe 21 aprilie, a decis Arabia Saudită, ţara în care se află cele două locuri sacre din credinţa islamică, Mecca şi Medina. În timpul ramadanului, credincioşii musulmani sunt invitaţi să se abţină de la a mânca, a bea, a fuma şi a întreţine relaţii sexuale, din zori şi până la apusul Soarelui.

Ramadanul, perioada cea mai sfântă la musulmani
Ramadanul este o perioadă de rugăciune și post esențială pentru orice musulman.Foto: stirileprotv.ro

Ramadanul este unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului - alături de Mărturisirea credinței (Shahada), cele cinci rugăciuni diurne obligatorii (Salah), Pelerinajul la Mecca (Hajj) și Contribuția anuală de solidaritate cu nevoiașii (Zakat).

Cum a fost aleasă data de 21 aprilie pentru începerea Ramadanului?

Curtea Supremă saudită a decretat că cea de-a opta lună din calendarul musulman s-a încheiat miercuri 22 martie și automat urmează Ramadanul, a anunțat france24.com.  

Calendarul religios islamic (nr. Hijri) depinde direct de ciclurile lunare și, prin urmare, nu coincide deloc nici cu calendarul gregorian care este universal acceptat astăzi, nici cu calendarul iulian care a existat mai devreme în lumea creștină 

Ce este Ramadanul 

Ramadanul, a noua lună din calendarul musulman, este sărbătorită ca luna în care Allah i-a revelat profetului Mohamed primele versete din Coran (nr. Cartea sfântă a musulmanilor). Laylat al-Dadr, sau Noaptea Puterii, este considerată a fi data efectivă în care Coranul a fost dat profetului și, de obicei, se include în ultimele 10 zile ale sărbătorii. 

Începutul ramadanului, o lună dedicată rugăciunilor şi actelor de caritate, este determinat de apariţia primului pătrar de lună, în contextul în care calendarul musulman se bazează pe ciclurile Lunii potrivit hotnews.ro. 

Începutul postului este determinat vizual când luna nouă este văzută la sfârșitul lunii a opta, Shaaban. De asemenea luna se sfârșește prin apariția unei noi luni în a zecea lună, Shawwal cu cele trei zile de sărbătoare a Întreruperii postului. 

Regulile Ramadanului 

În timpul Ramadanului, credincioșii trebuie să se abţină de la: 

-în timpul zilei, cel ce postește nu poate să bea sau să mănânce, nici să se dea unei plăceri a simțului.  

-sunt interzise fumatul, cântatul, ascultatul muzicii și relațiile sexuale  

-după rugăciunea de seară postul este rupt printr-o masă ușoară 

- masă mai substanțială este luată mai târziu și din nou una ușoară înainte de zori 

-postul este obligatoriu pentru orice persoană validă 

 Scopul este creșterea concentrării asupra rugăciunii, spiritualităţii, a actelor de caritate și vizează totodată purificarea corpului și a minţii.  

Fără a posti, un credincios musulman nu se poate considera un credincios adevărat, deoarece această perioadă nu este doar o restricție în mâncare și băutură, ci purificarea spirituală a unei persoane, un simbol al dorinței sale pentru Allah. 

Musulmanii sunt sfătuiţi să se reţină de la fapte impure precum bârfa sau limbajul licenţios. Principala caracteristică a lunii a noua a calendarului Hijri este purificarea. Restricțiile stricte privind hrana ar trebui să contribuie la curățarea trupească, iar rugăciunile citite în timpul zilei ar trebui să contribuie la curățarea spirituală.  

Excepții de la postul Ramadanului 

Pot fi scutite de postul Ramadanului:  

-femeile însărcinate,  

-persoanele care sunt bolnave mintal sau fizic 

-femeile care alăptează 

-copiii nu sunt obligaţi să postească până când ajung la pubertate, cu toate că mulţi aleg să respecte de mici cel puţin o parte a postului, ca să se obișnuiască. 

- cei plecați în călătorii sunt scutiți și ei de a ține post, dar vor trebui să recupereze zilele pierdute  

Ramadan, perioada milosteniei 

Se consideră că postul îi ajută pe bogați să înțeleagă mai bine suferința săracilor și, prin urmare, în Ramadan se obișnuiește să se facă pomană și să facă fapte bune - zakat și sadaqah. În timpul Ramadanului, răsplata divină pentru cei care fac acte de caritate este considerată a fi mai mare. 

În consecinţă, mulţi musulmani oferă mai multă milostenie în timpul acestei luni. Sfârșitul Ramadanului este marcat de Aid ul Fitr, un festival care încheie postul. Sărbătoarea începe de îndată ce Luna Nouă poate fi văzută în cer.  

În această perioadă musulmanii sărbătoresc îmbrăcându-se cu cele mai bune haine, participând la procesiuni mari, oferind cadouri, petrecând timp cu familia, și având o masă mare în timpul zilei. Musulmanii trebuie să contribuie, de asemenea, cu o anumită sumă de caritate, astfel încât cei săraci ar putea sărbători, de asemenea, sfârșitul postului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net