A murit Vera Putina, așa-zisa mamă a lui Vladimir Putin. L-ar fi abandonat când era mic

Presupusa mama biologică a lui Vladimir Putin, Vera Putina, a murit, miercuri, la 96 de ani. Cândva o femeie simplă, ea a devenit „vedetă” după ce în 1999 după ce a pretins că este cea care i-a dat vieță dictorului, dar l-a abandonat când era mic.

Vera Putina a murit la 96 de ani fără să afle adevărul / foto: arhivă
Vera Putina a murit la 96 de ani fără să afle adevărul / foto: arhivă

Vladimir Putin a scris, în „cvasi-autobiografia” sa, că s-a născut și a crescut la Sankt Petersburg, singurul fiu supraviețuitor al Mariei, muncitoare, și al lui Vladimir Putin, muncitor la fabrică și fost militar care a servit în poliția secretă a lui Stalin în timpul celui de-al doilea război mondial.

Tot acolo se mai precizează că ambii părinți au murit de cancer la sfârșitul anilor 1990. Dar detaliile verificate independent despre copilăria lui au fost imposibil de găsit. De obicei, el este singura sursă a informațiilor pe care le spune în spațiul public.

Astfel, Kremlinul nu a fost niciodată în măsură să infirme afirmațiile Verei Putina în mod concludent, scriu jurnaliștii de la The Thelegraph.

Cine este, de fapt, misterioasa Vera Putina

Vera Nikolaevna Putina s-a născut la 6 septembrie 1926 în cartierul rus Ociorsk. Potrivit propriilor spuse, în timp ce studia mecanizare agricolă la universitate, s-a îndrăgostit de Platon Privalov, un mecanic, a rămas însărcinată.

La puțin timp a descoperit că iubitul ei era deja căsătorit și intenționa să-i fure copilul deoarece soția lui nu a putut rămâne însărcinată. Vera a mai spus că fiul ei, poreclit „Vova”, s-a născut la 7 octombrie 1950 – cu exact doi ani înainte de data oficială a nașterii lui Vladimir Putin – și l-a crescut în satul georgian sărac, Metekhi, la o oră de mers cu mașina de capitala Tbilisi.

Vera Putina, alături de un băiat despre care spunea că ar fi Vladimir Putin /  Foto: Wikipedia.org
Vera Putina, alături de un băiat despre care spunea că ar fi Vladimir Putin / Foto: Wikipedia.org

A fost recunoscut de o fostă profesoară

Totuși, povestea Verei pare să fie adevărată. Înregistrările locale arată că un Vladmir Putin a fost înregistrat la o școală din apropiere între 1959 și 1960.

În 2008, o fostă profesoară locală, Șura Gabinașvili, a susținut într-un interviu pentru The Daily Telegraph că i-a dat lecții de limba rusă. „Îi plăceau fabulele rusești și limba rusă era materia lui preferată”, a spus ea. „Îi plăcea și pescuitul și luptele.”

Apoi, Vera s-a căsătorit cu Giorgi Osepahvili, un soldat georgian, cu care a avut alți copii.

Soțul presupusei mame biologice a lui Putin acesta a insistat să-și abandoneze primul născut, așa că l-a trimis, în vârstă de nouă ani, să locuiască cu părinții ei în Rusia. A stat acolo doar un an, căci bunicul lui l-a dus la orfelinat.

Femeia a presupus că Putin ar fi fost adoptat

Văzând că părinții din Sankt Petersburg ar fi trebuit să aibă ambii 40 de ani când el s-a născut, Vera a presupus că și-au adoptat fiul.

Nu se știe cum, dar mai târziu, femeia a aflat că fiul ei a intrat în KGB, dar s-a gândit că nu îl va mai vedea niciodată. Dar în 1999, urmărind știrile despre noul prim-ministru al Rusiei la televizor, ea l-a recunoscut imediat pe Vladimir Putin drept fiul ei pentru că „a mers ca o rață”.

Când informațiile au ajuns publice, doi jurnaliști care au plecat pe urmele ei au murit în condiții misterioase.

Primul, rusul Artiom Borovik, un critic proeminent de la Kremlin care lucra la acel moment la un documentar despre copilăria lui Putin, a murit într-un accident de avion pe aeroportul internațional Șeremetievo la 9 martie 2000. Al doilea, jurnalistul italian Antonio Russo, a fost ucis mai târziu, în același an în timp ce se documenta despre cel de-al doilea război cecen.

Putin și-a căutat o familie în KGB

Istoricul ruso-american Iuri Felștinski, coautor al cărții The Corporation, Russia and the KGB in the Age of President Putin (2009) a sugerat că povestea Verei Putina ar putea explica de ce președintele rus a fost atât de devotat KGB și succesorului său, FSB:

„Privat de căldura părintească în copilărie, Putin a apelat la KGB în primul rând pentru a-și găsi o nouă familie și pentru a-și rezolva conturile cu lumea care l-a rănit.”

Femeia, care a murit la 96 de ani fără să afle adevărul, s-a oferit să facă un test ADN pentru a-și demonstra povestea, dar când a vorbit cu The Daily Telegraph în 2008, Rusia tocmai a lansat o invazie pe scară largă în Georgia într-o dispută privind statul separatist al Osetiei de Sud. „Obișnuiam să fiu mândră că am un fiu care a devenit președinte al Rusiei”, a spus ea. „De la război, îmi este rușine.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net