Acțiunile Amazon s-au prăbușit! Compania lui Jeff Bezos, în impas?

Finalul de săptămână a adus probleme mari pentru Amazon și pentru cei care dețin acțiuni la puternica firmă deținută Jeff Bezos. După ce compania a oferit perspective dezamăgitoare privind veniturile din trimestrul curent, care au fost sub estimările Wall Street, acțiunile s-au prăbușit cu 14%, scrie CNBC.

Acțiunile Amazon s-au prăbușit! Compania lui Jeff Bezos, în impas?
Acțiunile Amazon s-au prăbușit! Compania lui Jeff Bezos, în impas?

Acțiunile gigantului din comerțul online cu amănuntul au înregistrat cea mai mare pierdere din ultimii 16 ani, iar acțiunile au scăzut cu 14%. Motivul principal este legat de faptul că vânzările online scad pe fondul redeschiderii economiei după pandemie.

Citește și Ce mai fac miliardarii cu banii? Jeff Bezos a plătit pentru demolarea unui pod istoric

Amazon a investit enorm pentru a-şi construi depozite şi pentru a combate blocajele lanţului de aprovizionare. Odată cu revenirea la o oarecare normalitate, compania deținută de miliardarul Jeff Bezos se confruntă cu o inflaţie în creştere. Totodată, costurile mai mari pentru transport şi pentru forţa de muncă au dat multe bătăi de cap șefilor companiei din Statele Unite ale Americii.

Amazon estimează pierderi de aproximativ 10 miliarde dolari

Amazon a anunţat joi că anticipează venituri între 116 şi 121 de miliarde de dolari în trimestrul al doilea, sub estimarea medie a analiştilor, de 125,5 miliarde de dolari, potrivit firmei Refinitiv, scrie CNBC.

De asemenea, firma deținută de Jeff Bezos a fost afectată financiar de investiția companiei în producătorul de vehicule electrice Rivian. Această mutare a dus la o pierdere de 3,8 miliarde de dolari în primul trimestru, comparativ cu un profit de 8,1 miliarde de dolari în urmă cu un an.

„În timp ce vânzările au fost sub aşteptări cu doar 6 milioane de dolari, informaţia cea mai importantă a fost prima pierdere trimestrială a companiei din 2015, la o pierdere pe acţiune de 7,56 dolari, sau cu aproape 16 dolari sub aşteptările privind câştigurile pe acţiune ale analiştilor de pe Wall Street", au spus analiştii William Blair.

Totodată, aceștia estimează că Amazon va continua să aibă probleme din cauza „transportului, forței de muncă, surplusului de spații de stocare, dar și din cauza comparațiilor cu anii precedenți.”

Cât valorează Amazon, Compania  miliardarul Jeff Bezos

Amazon își menține în continuare poziția de cel mai valoros brand din lume. Compania de comerț online cu sediul în Seattle, Washington, a fost înființată de Jeff Bezos în 1994. Sub conducerea sa, Amazon.com a devenit cea mai mare firmă cu vânzări online, iar anul trecut ajunsese să valoreze aproape 700 de miliarde de dolari.

Citește și Cum încearcă miliardarul Jeff Bezos să rămână tânăr și să sfideze moartea

Compania a raportat o creștere colosală în 2021. Restricțiile dure din pandemie au făcut că vânzările online să explodeze și mai mult. Astfel, Amazon a avut o creștere cu 64% în ultimele 12 luni. Anul 2022 pare, însă, să aducă o scădere importantă, iar acest lucru este confirmat de prăbușirea acțiunilor cu 14% de la finalul acestei săptămâni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

cub horoscop iertare png
horoscop zilnic 1 martie jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
antonia sexy jpg
Shakira jpg
FotoJet (3) jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg