Aflat pe moarte, teroristul Ali Agca face dezvăluiri șoc despre cazul Emanuelei Orlandi, misterioasa dispariție de la Vatican

Ultima actualizare:

„Sunt bolnav de cancer și am puțin timp de trăit. Prin urmare, vreau să-mi eliberez conștiința și să explic ce știu despre Emanuela Orlandi", sunt cuvintele lui Mehmet Ali Ağca, teroristul care în mai 1981 l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea. De-a lungul anilor s-au spus multe despre răpirea Manuelei Orlandi, caz rămas nerezolvat până în zilele noastre după mai bine de 40 de ani. Ali Ağca a declarat pentru „La Repubblica" că vrea să spună care este singurul adevăr și a făcut o dezvăluire șocantă despre Emanuela Orlandi.

Cine este Alì Agca

Emanuela Orlandi a dispărut în 1983, iar cazul ei a rămas nerezolvat până în zilele noastre
Emanuela Orlandi a dispărut în 1983, iar cazul ei a rămas nerezolvat până în zilele noastre

Teroristul turc a fost condamnat la închisoare pe viață după un proces fulger care a durat 8 zile. El a fost acuzat că a atentat la viața Papei Ioan Paul al II-lea pe 13 mai 1981, când l-a împușcat de două ori pe Suveranul Pontif, la intrarea sa în Piața Sf. Petru pentru audiența generală.

19 ani mai târziu, pe 13 iunie 2000, președintele Italiei, Carlo Azeglio Ciampi, i-a acordat grațierea lui Agca, extrădat chiar a doua zi din Italia, pentru a se întoarce în Turcia.

Ali Ağca, teroristul care în mai 1981 l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea. Foto: La Repubblica
Ali Ağca, teroristul care în mai 1981 l-a împușcat pe Papa Ioan Paul al II-lea. Foto: La Repubblica

Astăzi, bărbatul locuiește în Turcia cu soția sa italiancă și de acolo cere insistent să fie audiat de o comisie de anchetă și susține că știe totul despre dispariția misterioasă a Emanuelei Orlandi, care a avut loc la 22 iunie 1983, la Roma.

El a spus totodată că răpirea acesteia are legătură cu dispariția altei femei din Roma, Mirellei Gregori, care a avut loc cu doar câteva zile înainte.

Imediat după dispariția Emanuelei Orlandi, răpirea acesteia a fost revendicată de mai multe ori de presupușii răpitori, care au telefonat atât la locuința familiei Orlandi, cât și la avocatul familiei, Gennaro Egidio, oferindu-se să elibereze fata în schimbul eliberării bărbatului care l-a împușcat pe Papa și a altor teroriști din Orientul Mijlociu, adică pe Mehmet Ali Ağca, cel care azi face dezvăluiri.

Ali Ağca susține că Emanuela Orlandi este în viață

„Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința de acest secret greu. Nu am nevoie de nimic în afară de Dumnezeu.”

Vreau să dezvălui adevărul istoric împotriva tuturor minciunilor, care pătează pe toată lumea de 41 de ani. Am dovezi documentate incontestabile, care demonstrează cum a fost organizată conspirația împotriva Emanuelei Orlandi și a Mirellei Gregori, pentru a obține eliberarea mea. Nu există niciun alt motiv", a spus Agca.

El susține că Emanuela Orlandi este încă în viață și ar trăi sechestrată într-o mănăstire.

Nu mă pot pronunța acum despre acest subiect delicat. Am certitudinea absolută că prietenii mei le-au tratat pe Emanuela Orlandi și pe Mirella Gregori cu cea mai mare umanitate și demnitate", susține Agca.

„Adevărul este ascuns de Vatican”

În trecut, Agca i-a scris și lui Pietro Orlandi, fratele Emanuelei, care a luptat mereu pentru a obține adevărul despre soarta fetei.

Pietro Orlandi are dreptate sută la sută. Pentru mine, este un adevărat erou al timpului nostru, care luptă pentru o cauză dreaptă. Orlandi afirmă în mod logic că adevărul este ascuns de Vatican și, astfel, întregul Vatican și toți Papii vor fi mereu suspectați. Aceasta este singura și ultima oportunitate a Comisiei de a face ca adevărul istoric să triumfe împotriva prea multor minciuni care se vehiculează", a afirmat el.

Fratele Emanuelei Orlandi s-a luptat toată viața să afle adevărul Foto: Shutterstock
Fratele Emanuelei Orlandi s-a luptat toată viața să afle adevărul Foto: Shutterstock

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net