Amenințările Rusiei cu arma nucleară prevestesc Apocalipsa

#Război Ucraina-Rusia

Cel mai urât scenariu din istoria omenirii poate deveni realitate după ce zilele trecute Vladimir Putin a ordonat ”activarea planului strategic de apărare”. Asta înseamnă că armele nucleare rusești sunt în alertă, gata de lansare.

Cel mai urât scenariu: un război nuclear - foto Dhutterstock
Cel mai urât scenariu: un război nuclear - foto Dhutterstock

Experți militari din întreaga lume nici nu îndrăznesc să ia în calcul ipoteza unui război nuclear pentru că acest lucru ar însemna sfârșitul civilizației. Războiul început la 24 februarie după ce Rusia a invadat Ucraina a provocat indignare și recent panică la nivel mondial, după ce Vladimir Putin a ”simțit o retorică agresivă din partea NATO și a ordonat activarea stării de alertă a armamentului nuclear”.

Cel mai tensionat moment de la Războiul Rece încoace

Acesta e cel mai tensionat moment de la Războiul Rece și până în prezent. Ce înseamnă activarea acestui plan de alertă? Conform Daily Star, înseamnă instalarea focoaselor nucleare pe rachetele balistice de tip Topol, la scurt timp după ce Tratatul Națiunilor Unite privind Interzicerea Armelor Nucleare, ratificat de 50 de țări a intrat în vigoare (22 ianuarie 2021). Care sunt efectele unui război nuclear? O singură rachetă nucleară detonată într-un oraș precum Kiev, București, Londra, New York sau Moscova înseamnă milioane de morți.

Milioane de morți la nivel mondial

În cazul unui atac nuclear, părți implicate ripostează detonând una pe teritoriul celeilalte arme de distrugere în masă. Norii radioactivi vor bloca lumina soarelui, timp de mai mulți ani nu vor mai crește culturi de plante, iar foametea ar cuprinde planeta. Sute de milioane de oameni vor pieri în chinuri groaznice din cauza nivelului crescut al radiațiilor din atmosferă. Cercetătorii de la revista americană ”Nature” cred că după dezastrul nuclear ar urma ”iarna nucleară”, adică o răcire rapidă a climei cu temperaturi inimaginabil de scăzute.

Planeta distrusă în 90 de zile

La mai puțin de 90 de zile de la prima armă nucleară detonată, vietățile sălbatice din oceane și de pe uscat încep să moară din cauza aerului toxic. ”Un război nuclear ar putea însemna sfârșitul lumii”, a declarat Seth Baum, de la Globag Catastrophic Risk Institute din New York City. La finele Războiului Rece, George Bush și Mihail Gorbaciov au semnat, la 31 iulie 1991, Tratatul Strategic de Reducere a Armelor Nucleare. Până la declanșarea conflictului din Ucraina, țările care prezentau un risc din punct de vedere nuclear erau Iranul și Coreea de Nord.

Principalele puteri nucleare ale lumii

Dacă în anul 1986, la nivel mondial existau 70.300 de arme nucleare, în 2019, mai existau 13.890 de focoase, restul fiind demontate și dezactivate. Rusia e pe primul loc cu un total de 6.257 de focoase, urmată de SUA, cu 5.550, China, cu 350, Franța cu 290 și Marea Britanie, cu 225. Pe locurile următoare mai sunt puteri nucleare India, Pakistan, Coreea de Nord și Israelul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net