Arnold Schwarzenegger, mesaj tranșant pentru Europa: «Avem mâinile pătate de sânge»

#Război Ucraina-Rusia

Arnold Schwarzenegger a ținut un discurs foarte dur la adresa lumii occidentale, în cadrul unui summit de mediu, care are în vedere gazul pe care Europa îl cumpără din Rusia.

Europa continuă, în ciuda declarațiilor de la începutul războiului, să achiziționeze gaz din Rusia. Potrivit estimărilor furnizate la începutul conflictului din Ucraina, Occidentul se afla într-o cursă pentru a asigura independența blocului comunitar în fața Rusiei, până la iarnă.

Urmărește și: Țările către care Rusia încă mai livrează gaz. Putin face bani grei din deturnarea exporturilor ucrainene

Europa, dependentă de gazul rusesc

Chiar și așa, tot mai multe companii din Europa continuă să achiziționeze gaze naturale și petrol din Federația Rusă, printre care se numără și companiile MOL, ISAB și Hellenic Petroleum.

„Suntem cu toții oripilați de imaginile pe care le vedem la știri în fiecare seară. Dar haideți să fim sinceri cu noi înșine. Cele 1.300 de rachete pe care Ruaia le-a lansat asupra orașelor ucrainene în primele două luni de război costă 7,7 miliarde de euro. E mult. Dar, în aceeași perioadă de timp, Europa a trimis în Rusia 44 de miliarde de euro pentru combustibil. 

Deci, normal, rușii sunt supărați că pierd atât de mulți soldați și echipamente, tancuri, avioane și așa mai departe. Dar în același timp își spun «Hei, măcar nu trebuie să plătim pentru acest război. Europenii ne trimit banii. 

Ei plătesc războiul». Indiferent cum privim lucrurile, avem mâinile pătate de sânge, pentru că finanțăm războiul. Trebuie să nu ne mai mințim singuri. Avem toată tehnologia necesară pentru a lăsa combustibilii fosili în urmă”, a declarat actorul american la Austrian World Summit.

Te-ar putea interesa și: Arnold Schwarzenegger, mesaj pentru poporul rus: «Fiecare glonţ pe care-l trageţi, îl trageţi într-un frate sau o soră»

Arnold Schwarzenegger, împotriva războiului

Încă de la începutul războiului, Arnold Schwarzenegger a fost prezent în spațiul virtual, declarându-și furia față de agresiunea pe care Federația Rusă a pornit-o împotriva Ucrainei.

De altfel, acesta a făcut un mesaj special pentru tinerii ruși, pe care i-a îndrumat să nu urmărească tiranii, ci rușii cu valori umane, făcând referire la un important sportiv rus, care l-a adus unde este astăzi. 

De la începutul războiului și până în luna aprilie, Europa a achiziționat gaze naturale și petrol din Rusia în valoare de 35 de miliarde de euro. Comparativ, în aceeași perioadă, Europa a trimis Ucrainei ajutoare în valoare de doar 1 miliard de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net