Atac armat într-o biserică din Istanbul! Doi atacatori au deschis focul către enoriași. Câte victime sunt

Ultima actualizare:

O persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică. Atacatorii au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

Atac armat într-o biserică din Instanbul Foto: Antena3 CNN
Atac armat într-o biserică din Instanbul Foto: Antena3 CNN

O persoană a murit în atacul armat

Doi atacatori mascaţi au atacat duminică, 28 ianuarie, biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, omorând o persoană, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, scrie Observatornews.ro. Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. „A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm acest act laş", a adăugat Yerlikaya.

Atacatorii au împușcat persoana respectivă direct în cap

Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit. Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia. 

Erdogan, care a vorbit la telefon cu preotul bisericii şi oficialităţi locale, a insistat că se face totul pentru a-i găsi pe atacatori „cât mai repede", potrivit preşedinţiei, transmite AFP, citat de Agerpres.

Atac armat la o biserică din Germania

Un atac armat a avut loc și anul trecut, în nordul Germaniei, la Hamburg. Atunci șapte persoane au fost ucise și alte 25 au fost rănite, în urma unor împușcături, tot într-o biserică. Purtătorul de cuvânt al poliției ajuns la fața locului precizase că s-a tras un foc de armă după sosirea forțelor de ordine. După aceea a fost găsită o persoană rănită mortal la etajul superior al clădirii, ceea ce ar indica faptul că acesta ar fi făptașul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net