Tragedie în Praga. Atac armat la Universitatea Carolină. Cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte zeci sunt rănite. Atacatorul a fost "eliminat"

O tragedie șocantă a avut loc în centrul Pragăi, unde un atac armat la Universitatea Carolină a dus la pierderea a cel puțin 10 vieți și la zeci de persoane rănite. Potrivit informațiilor furnizate de poliția cehă, atacatorul a fost "eliminat", iar clădirea universității a fost evacuată în urma unui schimb de focuri intens. În acest moment, motivațiile din spatele atacului rămân necunoscute, lăsând comunitatea locală și autoritățile într-o stare de șoc și confuzie.

Atac armat. Foto: AP.
Atac armat. Foto: AP.

Schimb de focuri la Universitatea Carolină

Evenimentul tragic a avut loc în apropierea Facultății de Arte a celebrei Universități Carolină, situată în Piața Jan Palach din centrul orașului Praga. Televiziunea cehă raportează că cel puțin 10 persoane au fost ucise în incidentul violent, iar zeci de oameni au fost răniți. Poliția a intervenit rapid, iar atacatorul a fost eliminat, însă amploarea pagubelor umane rămâne deocamdată neclară.

Detalii despre atac

Se pare că atacatorul a pătruns în interiorul universității, parcurgând holurile și ajungând la un balcon de unde a deschis focul asupra mulțimii. Imaginile furnizate, deși nu foarte clare, indică faptul că individul avea asupra sa o armă de asalt cu lunetă. Această formă de atac brutal a generat panică și haos în rândul studenților și personalului universitar aflați în clădire.

Autoritățile cehă au reacționat prompt la eveniment, închizând întreaga piață și zona înconjurătoare pentru a asigura securitatea publică. În același timp, clădirea universității a fost evacuată, iar echipele de intervenție medicală au fost trimise la fața locului pentru a acorda asistență victimelor.

Motive necunoscute

La acest moment, nu există informații concrete despre motivele care au condus la acest act violent. Autoritățile cehă desfășoară o anchetă amănunțită pentru a înțelege circumstanțele și pentru a aduce claritate asupra evenimentelor tragice.

Comunitatea locală și internațională își exprimă solidaritatea și compasiunea față de victimele acestui tragic incident. Gândurile și rugăciunile sunt îndreptate către cei afectați de această tragedie, iar autoritățile fac apel la calm și colaborare pe durata investigației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
maratonist 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net