Au protestat în sânii goi împotriva lui Putin: „Criminal de război”! VIDEO

#Război Ucraina-Rusia

Mișcarea feministă FEMEN a organizat un protest în Paris, Franța, împotriva atacului Federației Ruse asupra Ucrainei. Manifestantele l-au numit pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, „criminal de război” și au protestat în sânii goi împotriva violențelor din Ucraina.

Protest în sânii goi în Paris, împotriva invaziei ruse din Ucraina Foto: Facebook
Protest în sânii goi în Paris, împotriva invaziei ruse din Ucraina Foto: Facebook

Participantele grupării feministe FEMEN au protestat în sânii goi în Paris, împotriva atacului Federației Ruse asupra Ucrainei. Protestatarele s-au pictat pe corp în culorile steagului Ucrainei, inscripționându-și pe corp sloganul „Slava Ukraini”, care înseamnă „Glorie Ucrainei”, fiind un mesaj puternic de susținere.

Reprezentantele FEMEN au protestat în sânii goi împotriva deciziei lui Putin

Membrele mișcării feministe, considerată a fi una „radicală”, și-au arătat astfel solidaritatea față de poporul ucrainean, având pe corp scrise și mesaje precum: „Feministele împotriva războiului”, „Opriți-l pe Putin”, în timp ce strigau în cor „Putin, criminal de război”.

Mișcarea feministă FEMEN este una internațională în prezent, însă inițial a fost fondată în Ucraina, informează Brut America. Protestul a fost organizat în data de 6 martie, duminică, iar manifestantele au venit pregătite și cu fumigene în culorile Ucrainei. Un material video le arată pe acestea protestând în sânii goi, iar în fundal apare turnul Eiffel, simbol al Franței.

Gruparea feministă este renumită pentru că desfășoară demonstrații topless pe o serie de probleme, inclusiv lupta împotriva turismului sexual. Grupul de activiste a fost fondat în Ucraina în 2008, acestea protestând adesea împotriva trupelor președintelui rus Vladimir Putin și a agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Și cetățenii ruși au ieșit să protesteze împotriva atacului asupra Ucrainei

Între timp, și cetățenii ruși manifestează împotriva deciziei președintelui Putin de a invada Ucraina. 

Mii de oameni au ieșit în stradă în circa 50 de orașe de pe tot teritoriul Rusiei, protestând împotriva decizia liderului statului. Manifestații au avut loc și la Moscova, foarte aproape de zidurile Kremlinului, unde măsurile de securitate au fost sporite de către autorități.

Regimul rus condamnă însă acest tip de proteste. Peste 3.500 de persoane au fost arestate numai duminică la protestele din Rusia, iar un total de 10.000 de oameni au fost arestanți de la începutul invaziei până în prezent. Potrivit noilor legi, cei prinși la astfel de manifestații riscă ani grei de închisoare.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net