Averea fabuloasă a lui Silvio Berlusconi. Cine pune mâna pe banii afaceristului italian

Ultima actualizare:

Silvio Berlusconi, unul dintre cele mai controversate personaje politice, era și unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. Averea lui depășește 6,8 miliarde de euro, potrivit Forbes, asta după ce în ultimii ani pierduse circa 1,9 miliarde de euro. Cei cinci copii ai lui Berlusconi vor împărți două treimi din fabuloasa avere.

silvio berlusconi jpeg

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a murit luni, 12 iunie, într-un prestigios spital din Milano în urma complicațiilor generate de leucemia cu care fusese diagnosticat recent. Vestea morții lui a îndurerat Italia. Berlusconi a fost un personaj aparte de numele lui fiind legate multe scandaluri sexuale sau de corupție. Averea pe care a strâns-o din afaceri sale l-a propulsat în topul celor mai bogați oameni de pe glob. A început cu afaceri în construcții, apoi și-a creat un adevărat imperiu media, iar în 1986 a cumpărat AC Milan. Silvio Berlusconi a devenit un personaj extrem puternic, fiind premierul Italiei în patru mandate consecutive.

Toată viața, în clasamentele Forbes

După ce și-a făcut debutul pe a doua listă Forbes World’s Billionaires în 1988, cu o valoare netă estimată la un miliard de dolari, Berlusconi a apărut în toate clasamentele ulterioare până la moartea sa. Forbes estimează că Berlusconi avea o avere netă de 6,8 miliarde de dolari la momentul morții sale, în mare parte legată de investiția sa în grupul media Fininvest, care deține acțiuni la radiodifuzorul MediaForEurope, editorul Mondadori și banca italiană Banca Mediolanum, scrie Forbes.

A fost o figură extrem de importantă în lumea fotbalului. El a cumpărat clubul de fotbal AC Milan la data de 20 februarie 1986, salvându-l de la faliment. A investit sume colosale de bani, iar acest lucru i-a fost răsplătit în 1989 când AC Milan a cucerit Cupa Campionilor Europeni.

Chiar și după ce a demisionat din funcție, Berlusconi nu s-a retras din afaceri sau politică: a păstrat controlul strâns asupra imperiului său de afaceri Fininvest și a rămas liderul partidului său, Forza Italia, până la moartea sa, fiind membru al Parlamentului European din mai 2019 până în octombrie 2022.

A donat 10 milioane de euro în pandemie

Silvio Berlusconi a vândut AC Milan investitorilor chinezi în iunie 2017 pentru 630 de milioane de dolari, dar a revenit în proprietatea fotbalului prin achiziționarea A.C. Monza - situată în apropierea vilei sale orașul Arcore.

În timpul pandemiei de Covid-19 în Italia, Berlusconi a donat aproximativ 12 milioane de dolari (10 milioane de euro) regiunii sale natale, puternic afectată, Lombardia, pentru construirea unui nou spital.

Cum se împarte averea lui Berlusconi 

Cei cinci copii ai lui Sivio Berlusconi vor împărți averea fabuloasă. Dar nu în totalitatea ei, la momentul morții sale averea lui Berlusconi fiind de 6,4 miliarde de euro. Marina, Barbara, Eleonora, Pier Silvio și Luigi vor avea un procent egal din două treimi din aceasta. Restul averii va fi distribuită în funcție de ce a lăsat Silvio Berlusconi în testament, potrivit presei italiene.

Proprietatea Fininvest este împărțită în mod egal între copii, dar rolurile executive sunt în mâinile copiilor Marina și Pier Silvio. Proiectele de afaceri ale lui Berlusconi vor fi mult mai puțin afectate de moartea liderului decât cele politice.

Deși bine organizat, imperiul Cavalerului rămâne foarte italian: totul în mâinile familiei și prietenilor, fără a se transforma cu adevărat într-o multinațională, scrie Domani.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net