Avertismentul unui om de știință: Ne îndreptăm spre o Apocalipsă! Marea Barieră de Corali o să dispară

Ultima actualizare:

Dintr-un oraș prăfuit, din statul australian Queensland, un bătrân om de știință face un anunț cutremurător legat de planeta noastră. John Veron este unul dintre cei mai renumiți experți din lume. El a descoperit un sfert din speciile de corali și trage un puternic semnal de alarmă: „Ne îndreptăm spre o catastrofă de proporții planetară!” Marea Barieră de Corali ar putea să dispară!

În anii 2016 și 2017, valurile marine au fost extrem de calde din cauza schimbărilor climatice. Rezultatul acestor modificări ale temperaturii la nivelul Globului s-au văzut cel mai bine în Australia: aproape jumătate din coralii din Marea Barieră au murit! El estimează că, între un sfert și o treime din speciile marine depind de ciclul de viață al coralilor sunt vulnerabile din cauza acestor schimbări climatice și ar putea să dispară!

Marea Barieră de Corali este o minune a naturii. Se întinde pe o suprafață de 2300 de kilometri, de-a lungul coastei estice a Australiei, și este singurul organism viu al planetei care poate fi văzut din spațiu. 

John Veron și-a petrecut 45 de ani din viață studiind viața din adâncul oceanelor, concentrându-se, în special, pe activitatea din jurul Marii Bariere de Corali. El i-a ajutat pe jurnaliștii de la CNN să realizeze un documentar de excepție pentru a atenționa opinia publică despre pericolul încălzirii globale. Imaginile filmate de pe fundul oceanului demonstrează că, deși părți din corali sunt pline de viață, sunt și zone vaste care arată de parcă, peste ele, ar fi trecut un incendiu de vegetație submarin. 

Experții spun că, în anul 2018, Marea Barieră de Corali nu a mai suferit pierdei, iar o parte din coralii decolorați au început, încet-încet, să-și revină. Veron spune, însă, că ar fi nevoie de 10 ani pentru ca această minune a naturii să se recupereze complet, dar acest lucru nu se va întâmpla. Omul de știință explică faptul că, acum, oceanele resimt efectele încălzirii globale generată de industrializarea puternică din anii '80-'90 așa că, dacă acum omenirea nu ar mai folosi combustibili fosili, apa din oceane tot s-ar încălzi încă 20 de ani de-acum încolo!

Scenariul unei Apocalipse care se va abate asupra vieții din oceane este unul extrem de plauzibil și se bazează pe o muncă de cercetare ce durează de zeci de ani. „Suntem într-un plin proces de extincție în masă”, spune omul de știință, care compară acest moment cu dispariția dinozaurilor. De data aceasta, asteroidul este „confecționat” de om. 

Exploatarea și arderea cărbunelui au declanșat acest fenomen extrem, iar Veron consideră că Australia face mult prea puțin pentru a-l combate. „Nicio țară nu este atât de dependentă de cărbune așa cum este Australia. Facem o avere din cărbune, dar uite ce se întâmplă”, spune omul de știință. 

Australia a fost cel mai mare exportator de cărbune în anul 2017 și, în ciuda faptului că a semnat Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice, guvernul acestei țări a retras un pachet de legislație extrem de important care includea scăderea țintelor de emisii de carbon. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net