Azovstal, un morman de fiare! Aşa arată uzina din Mariupol după ce a fost bombardată de ruşi

#Război Ucraina-Rusia

Imagini cutremurătoare cu uzina Azovstal din Mariupol au fost făcute publice. În ele se vede exact cât de mult din complexul siderurgic a fost distrus de bombardamentele ruşilor pe timpul asediului crunt care a durat câteva luni bune.

Din fotografiile realizate cu o dronă, uzina din oraşul de la Marea Azov a rămas o ruină. Se vede cum mai multe clădiri au fost făcute una cu pământul, iar multe nu mai au acoperiş. Printre ruine, se pot vedea paturi, mici monumente pentru morţi şi haine, pentru că în Azovstal îşi făcuseră adăpost peste 1.000 de locuitori din Mariupol, dar şi mii de soldaţi din regimentul Azov, poliţişti şi lucrători de frontieră.

Oamenii se lupte între ei pentru apă și mâncare

Imaginile au fost făcute publice de ruşi, care se laudă că au cucerit oraşul de la Marea Azov şi că au acum prizonieri peste 2.500 de militari ucraineni. Recent, ei au trimis încă 64 de trupuri ale celor care au murit la Azovstal înapoi autorităţilor de la Kiev. În total, 220 de morţi au ajuns înapoi la Kiev. Oficialii susţin că trupurile sunt în aşa stare, încât procesul de identificare e unul de lungă durată. Conform fostul comandant al Gărzii Azov, unii dintre cei morţi în asediu încă se află printre ruinele uzinei. Nu se ştie exact câţi oameni au murit acolo, soldaţi sau civili, dar nici cum au reuşit să se ascundă în complex atâtea luni.

Citește și: Viață de jurnalist în subsoluri de bloc. Cum lucrează oamenii de presă din Ucraina, de când a început războiul

Asediul ruşilor asupra oraşului Mariupol a început la 24 februarie, când Vladimir Putin a dat ordin ca armata să invadeze Ucraina. El s-a încheiat la 20 mai, după 2 luni, 3 săptămâni şi 5 zile care sunt considerate unele dintre cele mai sângeroase din războiului început de liderul de la Kremlin. În jur de 6.000 de militari ucraineni şi 4.000 de soldaţi ruşi au murit în timpul luptelor.

Oraşul de la Marea Azov, o localitate considerată una dintre cele mai frumoase din Ucraina, e acum complet distrus şi nu există apă curentă, căldură sau electricitate. Toate ajutoarele umanitare care ar trebui să intre în Mariupol sunt blocate de ruşi, iar oamenii care nu au reuşit să fugă ajung să se lupte între ei pentru apă sau mâncare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net