Rusia ameninţă că distruge SUA şi Europa, dacă trimit rachete Ucrainei

#Război Ucraina-Rusia

Rusia a emis un avertisment către liderii occidentali şi a spus că Europa şi SUA vor fi distruse dacă naţiunile vestice trimit rachete pentru Ucraina. Ameninţările au fost făcute atât de fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, cât şi de preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin.

Rusia ameninţă Europa şi SUA cu racheta Satan II foto: Profimedia
Rusia ameninţă Europa şi SUA cu racheta Satan II foto: Profimedia

Declaraţiile vin după ce fostul ministru de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a declarat că aliaţii Ucrainei ar avea motive legale de a trimite rachete în ţara atacată de Rusia. Politicianul susţine că Putin (69 de ani) a încălcat Memorandumul de la Budapesta, din 1994, care prevede garanții de securitate pentru independenţa Ucrainei. Pe lângă aceasta, Rusia, Marea Britanie şi SUA sunt statele semnatare. Invazia care a fost începută de Rusia în 24 februarie ar oferi un motiv pentru restul ţărilor de a trimite arme.

Viaceslav Volodin foto: EPA EFE
Viaceslav Volodin foto: EPA EFE

La auzul acestei sugestii, Viaceslav Volodin (58 de ani) a publicat un mesaj pe contul său de Telegram în care a spus că Polonia şi restul Europei “vor înceta să mai existe”, dacă Rusia e ameninţată.

Citeşte şi: Amenințare nucleară delirantă a unui oficial rus la adresa României

“Europa va avea probleme mai mari decât cele curente (refugiaţi, inflaţie, criză energetică). Sikorski încearcă să provoace un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândeşte la viitorul Ucrainei sau al Poloniei. În cazul în care se întâmplă cum spune el, acest ţări nu vor mai exista şi nici Europa. Cei ca el sunt motivul pentru care Ucraina trebuie eliberată de nazişti şi demilitarizată”, a mai spus Volodin.

Medvedev: "Vom dezlănţui călăreţii Apocalipsei"

Dmitri Medvedev foto: Getty
Dmitri Medvedev foto: Getty

Şi fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev (56 de ani), care este în prezent şef al consiliului de securitate naţională, a avertizat Vestul că va dezlănţui “călăreţii Apocalipsei”, dacă ajută Ucraina cu rachete.

Citeşte şi: Mircea Geoană dezvăluie avertismentul pe care i l-a adresat Putin: «Am rămas frapat»

“Vor moartea Rusiei. Iar cât eu trăiesc, vor face totul pentru a-i face să dispară”, a scris el, tot pe Telegram, făcând referire la aliaţii Ucrainei.

Ţările NATO care trimit arme în Ucraina, care învaţă trupele să folosească echipament vestic, care trimit mercenar şi care fac antrenamente aproape de graniţele noastre cresc şansele unui conflict direct între NATO şi Rusia”, a mai scris Medvedev, recent.

Şi Dmitri Rogozin a făcut ameninţări

Nu e prima dată când Rusia face ameninţări nucleare către SUA şi Europa, de când a invadat Ucraina. Trupele ruseşti chiar au lansat rachete hipersonice către ţinte NATO, pentru a opri armele trimise de Occident să ajungă la trupele ucrainene.

Dmitri Rogozin foto: Facebook
Dmitri Rogozin foto: Facebook

Chiar şi Dmitri Rogozin, şeful Roscosmos și fost viceprim-ministru rus responsabil de industria de Apărare, a ameninţat că jumătate din Europa va fi ştearsă de pe faţa pământului cu ajutorul rachetei balistice Satan II, denumită oficial Sarmat, care are o greutate de 220 de tone şi o rază de acţiune de 18.000 de kilometri. Ea a fost lansată de Rusia în aprilie şi se aşteaptă a fi utilizată în 2023.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net