Bijuterii din aur de 7.500 de euro, ascunse în prăjiturile de Bobotează: „O modalitate de a le mulțumi clienților”

O tradiție din Belgia cu totul specială cu ocazia Bobotezei. O brutărie a decis să ascundă trei bijuterii de aur, fiecare în valoare de 2.500 de euro, în prăjiturile pe cale le va vinde de Bobotează, tradiție ce le poate aduce oamenilor un câștig destul de generos.

Bijuterii din aur de 7.500 de euro, ascunse în prăjiturile de Bobotează / Foto: Colaj Pixabay
Bijuterii din aur de 7.500 de euro, ascunse în prăjiturile de Bobotează / Foto: Colaj Pixabay

Patiseria Van Mullem și bijutierul Quijo lansează o promoție cu totul specială cu ocazia Bobotezei. Trei bijuterii de aur, de 2.500 de euro fiecare, vor fi ascunse în trei prăjituri care vor fi vândute de Bobotează. „O modalitate de a le mulțumi clienților și de a ne pune munca în centrul atenției”, spun cei doi antreprenori, relatează nieuwsblad.be.  

Multe deserturi din Bruges și din împrejurimi vor fi alese cu mare grijă în zilele următoare, pentru că unele dintre prăjiturile de Bobotează ale lui Van Mullem vor conține câte o bijuterie de aur, și nu obișnuitul bob de fasole.

„Din prăjitura noastră clasică de Bobotează, care în mod normal conține o statuie mică de porțelan, avem trei speciale realizate cu o bijuterie unică, proiectată de bijutierul Peter Quijo”, spune Servaas Van Mullem de la patiseria Van Mullem. Prăjiturile care conțin bijuteriile sunt de vânzare pe 5, 6 și 7 ianuarie: „Și în fiecare zi, una dintre prăjituri va conține o bijuterie”.

„Oamenii sunt foarte atenți atunci când mănâncă o astfel de prăjitură”

Deși în mod clasic, în prăjitură este ascunsă o statuie mică de porțelan sau obișnuitul bob de fasole, Van Mullem vrea să reînvie tradiția prăjiturii de Bobotează diferit. Așadar, a ales o abordare diferită. Anul acesta, în trei cazuri speciale, nu va exista nicio statuie de porțelan, ci o bijuterie prețioasă. „Este o tradiție care vine din Franța, dar este și foarte vie aici. Acesta este, de asemenea, un clasic anual pentru noi”.

Bijuteriile sunt învelite într-o bucată de folie de aluminiu și coapte în tort. „Aurul se topește doar la temperaturi mult mai ridicate”, spune Quijo, bijutierul care s-a ocupat de ele. De asemenea, Van Mullem crede că nu există nicio șansă ca bijuteria să fie înghițită: „Oamenii sunt foarte atenți atunci când mănâncă o astfel de prăjitură”.

Această tradiție este vie a fost evident și în municipalitatea vecină Jabbeke, unde brutăria Sanders a ascuns șase coroane de plastic în prăjiturile de Bobotează. Oricine găsește unul are șansa de a câștiga o bijuterie în valoare de 1.900 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net