Boicot în Turcia din cauza prețurilor uriașe din restaurante! Cât a ajuns să coste un kebab

Prețurile uriașe de la cafenelele și restaurantele din Turcia a dus la un boicot! Un număr mare de turci s-au mobilizat în acest weekend și au boicotat aceste localuri, după mai mulți ani în care țara s-a confruntat cu o inflație scăpată de sub control.

Prețurile din Turcia au crescut enorm
Prețurile din Turcia au crescut enorm

În acest weekend, cafenelele și restaurantele din anumite zone din Istanbul și Ankara au înregistrat un număr mult mai mic de clienți. Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, alte localuri nu au avut decât clienți din străinătate, care se află în Turcia pentru turism.

Iris Cibre, o expertă în finanțe, a fost cea care a declanșat această mișcare, iar apelul la boicot din acest weekend s-a bucurat de sute de mii de distribuiri pe rețelele de socializare. „Este o mişcare populară. Oamenii s-au săturat şi reacţionează”, a spus experta în finanțe.

Împreună cu prietenii mei am decis să mergem în parc şi nu într-o cafenea ca de obicei. Este mai bine pentru noi. De fiecare dată când ieşeam în oraş eram ruinaţi, a spus și Ceren, o studentă din Ankara, conform sursei citate.

Cât a ajuns să coste o masă în oraș în Turcia

Cibre a explicat că momentul în care s-a hotărât să meargă înainte cu acest boicot a fost atunci când a plătit 880 de lire (25 de euro) pentru un fel de mâncare și o cafea, la mijlocul lunii aprilie, în Istanbul. Cu mai puțin de un an în urmă, pentru aceași comandă, Cibre plătea numai 10 euro.

„În urmă cu zece luni, am plătit 345 de lire (aproape 10 euro) pentru acelaşi fel de mâncare şi o cafea. Asta înseamnă o creştere de 155% calculată în lire. Chiar şi în dolari, creşterea este de 80%. Nu am cunoscut o astfel de inflaţie”, a explicat Iris Cibre.

Mai mulți internauți turci s-au plâns de prețurile uriașe din țară. Potrivit acestora, o supă costă 200 de lire (6 euro), iar un kebab a ajuns să coste 300 de lire (8,6 euro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net