Imagini șocante în Munții Rodnei! O schioare a fost surprinsă de avalanșă și târâtă până la poalele muntelui! VIDEO

Imagini incredibile au fost surprinse în Munții Rodnei: în timp ce se cobora pe o creastă, o schioare a fost surprinsă de o avalanșă! Femeia a fost acoperită de zăpadă și dusă până la poalele muntelui, unde a reușit, din fericire, să iasă singură de sub zăpadă.

Salvatorii au recomandat turiștilor să fie extrem de atenți atunci când se află pe munte, deoarece straturile de zăpadă care s-au depus succesiv nu sunt deloc stabile. Din fericire, povestea schioarei care a fost surprinsă de avalanșă a avut un final fericit, iar femeia a ieșit cu bine de sub zăpadă.

„În imaginile de surprinse de un turist sâmbătă 20 Aprilie 2024 în «Y»-ul din Vârful Gărgălău, Munţii Rodnei, Maramureş mai mulţi pasionaţi de schi de tură au trăit probabil aventura vieţii lor, aventură care se putea încheia tragic, dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă.

În filmări se observă un schior care coboară şi imediat după el cum pleacă o avalanşă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare - fiindcă am înţeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin - a fost prinsă în avalanşă, acoperită de zăpadă şi târâtă până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că această să poată ieşi teafără de sub zăpadă”, a transmis Salvamont Maramureș, conform news.ro.

Imagini incredibile surprinse în Munții Rodnei

Salvatorii montani au explicat că stratul de zăpadă care s-a depus nu are priză cu cel depus anterior, motiv pentru care se poate disloca ușor și astfel poate fi periculos pentru turiștii de pe munte. Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, mai multe avalanșe au afectat zona montană. Salvamont Maramureș recomandă turiștilor să fie foarte atenți atunci când își aleg rute la altitudini ce depășesc 1.600 de metri.

„Salvamont Maramureş recomandă prudenţă maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m şi mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură, acolo unde zăpadă mai persistă, cât şi pedestru”, au mai explicat salvatorii montani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net