Ultima aplicație de Google Maps! Acum poti verifica si calitatea aerului

Ultima actualizare:

Utilizatorii Google Maps, din Statele Unite ale Americii, se bucură de o nouă funcție a aplicației, disponibilă atât în sistemul de operare mobil Android, cât și în iOS.

Opțiunea este disponibilă doar în SUA
Opțiunea este disponibilă doar în SUA

Este vorba despre nivelul de poluare a aerului respirat din zona în care se află utilizatorul, masurătorile fiind afișate sub forma unor iconițe pe hartă.

Opțiunea reprezintă un indicator foarte important și util pentru fiecare utilizator, fiind o funcție foarte așteptată și în Europa.

Funcția centralizează datele furnizate de rețelele de senzori

Momentan, compania mama, Google a implementat acest sistem doar în SUA, unde datele sunt colectate de la rețeaua națională de senzori de măsurare a calității aerului, dar și de la rețelele private.

Asemenea rețele există și în Europa, în România, de exemplu, existând un număr semnificativ, în special în mediul urban, de aparate care măsoară gradul de poluare a aerului respirat, datele fiind agregate pe diverse site-uri.

Citește și: Taxă plătită de șoferii mașinilor poluante sau din alte județe, în București

Astfel, o centralizare unitară ar fi și mai utilă, fiind binecunoscut faptul că românii sunt „bombardați”, zilnic, de alergeni și de agenți toxici rezultați în urma arderilor ilegale de deșeuri sau de la gropile neconforme de gunoi.

De asemenea, turiștii care merg în vacanțe în țări precum Turcia sau Grecia vor avea ocazia de a consulta Google Maps, în timpul verii, cele două destinații fiind recunoscute pentru incendiile masive de vegetație din sezonul cald.

Bineînțeles, condiția pentru ca aplicația să afișeze gradul de poluare a aerului este să existe senzori de măsurare în apropiere.

Opțiunea, utilă în cazul incendiilor de vegetație

Aceștia vor reuși, astfel, să evite zonele cu probleme. De altfel, pentru Europa, aplicația Google Maps (n.r. Hărți Google, pentru cei care utilizează meniul în limba română) afișează standard alertele emise de autorități privind zonele în care sunt raportate incendii de vegetație.

Așadar, până când opțiunea amintită va fi disponibilă și în Europa, prin Google Maps, românii pot consulta, în continuare calitatea aerului respirat pe site-uri precum airly.org, aerlive.ro, calitateaer.ro sau waqi.info.

Merită menționat faptul că unele dintre aceste site-uri au disponibile și aplicații pentru telefoanele mobile.

Citește și: Managerul Centrului pentru Biodiversitate al Comisiei Europene: «Ce dracu' se întâmplă în România?»

Avantajul analizelor oferite de senzorii de măsurare a calității aerului respirat este că aceste dispozitive analizează tipurile de substanțe toxice prezente în atmosferă și încărcarea cu microparticule.

Indicele de calitate a aerului, numit și AQI(n.r. Air Quality Index – Indexul Calității Auerului) este un scor realizat în funcție de gradul de poluare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net