Care este cel mai bun oraș din lume pentru a trăi. S-a clasat pe primul loc, între 173 de oraşe

Viena, capitala Austriei, a ajuns din nou pe primul loc în topul celor mai bune orașe în care se poate trăi la nivel mondial. Orașul atrage peste 17 milioane de vizitatori în fiecare an, cu obiectivele sale turistice istorice, colecțiile sale fabuloase de artă, palatele impunătoare și moștenirea muzicală excepțională.

Viena Foto: Pixabay.com
Viena Foto: Pixabay.com

Viena s-a clasat pe primul loc, între 173 de oraşe

Pentru al treilea an consecutiv, capitala Austriei s-a clasat pe primul loc, dintre cele 173 de oraşe incluse în studiu. Clasamentul a fost făcut după analiza a cinci criterii, iar Viena a reuşit să obţină un scor perfect la patru dintre ele. Unul dintre minusurile oraşului a fost lipsa evenimentelor sportive majore. Ea este urmată în top de Copenhaga, în Danemarca, oraşele elveţiene Zurich şi Geneva, australiene Melbourne şi Sydney, Calgary în Canada sau Osaka, în Japonia. Studiul cuprinde 173 de oraşe, evaluate pe baza a 30 de criterii în domeniile stabilităţii, sistemului de sănătate, culturii, mediului, educaţiei şi infrastructurii.

Viena, unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa

Capitala Austriei și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, Viena își datorează o mare parte din farmecul și istoria bogată locației sale splendide pe malul Dunării. Timp de secole, poarta de intrare între Europa de Vest și de Est, a fost nucleul natural al Imperiului Habsburgic, odinioară extins, și rămâne până astăzi cel mai important centru comercial și cultural al Austriei. 

Cele mai multe dintre principalele atracții arhitecturale sunt cuprinse în Ringstrasse, un drum circular care marchează locul unde zidurile au închis odată orașul antic. Arhitectura orașului variază de la catedrale gotice la centre de expoziții Art Nouveau, de la palate baroc la muzee de artă modernă. Printre remarcabile obiective turistice din Austria se numără Palatul Schönbrunn, cu 1.400 de camere, Muzeul Kunsthistorisches și Palatul Belvedere, care prezintă lucrări ale celui mai cunoscut pictor al orașului, Gustav Klimt.

Principalele atracții. Viena Zoo 

Originile Grădinii Zoologice din Viena – cunoscută și sub numele de Grădina Zoologică Schönbrunn (Tiergarten Schönbrunn) – pot fi urmărite până la împăratul Francisc I. Fondată în 1752, este cea mai veche grădină zoologică din lume. Cu multe dintre clădirile sale baroc originale încă intacte, este una dintre cele mai plăcute grădini zoologice din Europa de vizitat, mai ales dacă petreci puțin timp în Pavilionul Imperial pentru Micul dejun din secolul al XVIII-lea, care acum găzduiește o cafenea grozavă.

Opera de Stat din Viena 

Unul dintre cele mai mari și mai splendide teatre din lume, Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper) a găzduit mulți dintre cei mai importanți compozitori, dirijori, soliști și dansatori ai lumii. Spectacolele de operă și balet sunt puse în scenă de cel puțin 300 de ori pe an, și sunt alimentate de o obsesie pentru muzică datând încă din 1625, când a fost interpretată prima operă de la curtea vieneză.

Palatul Belvedere 

Printre cele mai populare atracții ale Vienei, Palatul Belvedere este format din două clădiri baroc splendide: Belvedere de Jos (Unteres) și Belvedere de Sus (Oberes). Punctele de atracție ale Palatului Superior includ Sala de la parter cu statuile sale și Scara Ceremonială, cu frescele sale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net