Care este cel mai curat aeroport din lume? Doar unul singur din Europa se află în top 10

Până să ajungem la hotel și la obiectivele turistice pe care vrem să le vizităm, primul lucru cu care vom intra în contact atunci când călătorim într-o țară nouă este aeroportul. Iar organizația Skytrax a realizat deja topul celor mai curate aeroporturi din lume! Cele mai multe dintre ele se află în Asia!

Unde se află cele mai curate aeroporturi din lume / foto: Pixabay
Unde se află cele mai curate aeroporturi din lume / foto: Pixabay

Compania internațională de rating a transportului aerian, Skytrax, a realizat deja topul celor mai curate aeroporturi din lume. „După pandemia de COVID-19, standardele de igienă în aeroporturi au devenit mult mai importante pentru clienți”, scriu cei de la Skytrax. Majoritatea dintre aeroporturile unde există un standard de igienă foarte ridicat se află în Asia.

Mai precis, cel mai curat aeroport din întreaga lume este Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia. Experții de la Skytrax spun că scaunele, toaletele, pardoseala, cât și zonele publice din acest aeroport sunt extrem de curate. De altfel, Japonia, în general, are un standard extrem de ridicat, atunci când vine vorba despre igienă.

Nu mai puțin de 4 aeroporturi din această țară figurează pe lista de la Skytrax. Mai precis, este vorba despre Centrair Nagoya (locul 5), Tokyo Narita (locul 6) și Kansai (locul 7).

Care este cel mai curat aeroport din lume

După Haneda, în topul celor mai curate aeroporturi din întreaga lume figurează Aeroportul Internațional Incheon (Coreea de Sud), iar pe locul 3 se află Aeroportul Changi, din Singapore. În ce privește continentul nostru, singurul aeroport European din top 10 este cel din Zurich.

Din America de Nord, cel mai curat aeroport este Aeroportul Internațional Vancouver, din Canada. Din Orientul Mijlociu, cel mai curat aeroport este cel din Doha, Aeroportul Internațional Hamad. De altfel, acesta se află și pe locul 4 la nivel global.

Astfel, conform listei realizate de către Skytrax, se pare că cele mai curate aeroporturi sunt, în general, cele din Japonia. În top 10, Europa este reprezentată doar prin aeroportul din Zurich. Din America de Sud, cel mai curat aeroport este cel din Quito, Ecuador.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
matcha latte scaled jpg
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net