Care este țara cu cea mai bună calitate a vieții din lume. „Este văzută ca un loc care are foarte multă grijă de cetățenii săi"

Danemarca a fost desemnată în 2024 țara cu cea mai bună calitate a vieții, conform unui clasament global bazat pe accesibilitate, piața muncii, stabilitate financiară și politică, siguranța cetățenilor, egalitatea veniturilor, educație și sănătate. În topul celor mai bune țări, Danemarca a urcat de pe locul 4 în 2023 pe locul 1, consolidându-și poziția ca un model de excelență în ceea ce privește bunăstarea cetățenilor.

Danemarca. Foto: Pexels.
Danemarca. Foto: Pexels.

Danemarca este recunoscută pentru rezultatele sale remarcabile în sănătate, educație, stabilitate politică și economică”, a declarat Elliot Davis de la US News and World Report. „Este văzută ca un loc care are foarte multă grijă de cetățenii săi și oferă o calitate înaltă a vieții”.

Sistem de taxe ridicat, dar servicii publice excelente

În ciuda impozitelor ridicate – unele dintre cele mai mari din lume, ce pot ajunge până la jumătate din venit – Danemarca oferă beneficii remarcabile. Asistența medicală este gratuită, îngrijirea copiilor este subvenționată, iar studenții beneficiază de burse. De asemenea, pensionarii primesc suport financiar și asistență specializată. Acest model de stat social este unul dintre principalele motive pentru care Danemarca este percepută ca un loc cu o calitate superioară a vieții.

Expații din Danemarca, cei mai fericiți cu echilibrul viață personală-profesională

Conform unui sondaj realizat de InterNations în iulie 2024, Danemarca este țara în care expații sunt cei mai mulțumiți de condițiile de muncă, oportunitățile de carieră și echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Aproximativ 84% dintre expații din Danemarca se declară mulțumiți de acest echilibru, comparativ cu media globală de 60%.

Danemarca, pe locul 2 în clasamentul fericirii mondiale

Pe lângă primul loc în topul calității vieții, Danemarca este și a doua cea mai fericită țară din lume, conform Raportului Fericirii Mondiale din 2024. Țara se mândrește cu o societate egalitară, un nivel ridicat de încredere în guvern și o economie stabilă, toate acestea contribuind la sentimentul de fericire și bunăstare generală al cetățenilor.

Topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții

Alături de Danemarca, alte țări nordice și europene domină topul. Suedia, Norvegia, Elveția și Finlanda se regăsesc în primele poziții, recunoscute pentru sistemele lor eficiente de educație, sănătate și protecție socială. În afara Europei, Canada și Noua Zeelandă completează lista, oferind, de asemenea, standarde înalte de viață, stabilitate și oportunități pentru cetățeni și expați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Elisabeta la tort, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kate Middleton  Profimedia jpg
durere de burta_shutterstock 1969566202 jpg
image png
image png
ploaie jpg
femeia pahar apa jpeg
ceai somn jpg
dafin jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net