Cât de scumpe sunt cireșele în Londra față de România: „Aici e vreo 17-18 lei doar o cireașă!”

O româncă stabilită în Londra a văzut, zilele trecute, o postare în mediul online în care o doamnă se plângea că în România se găsesc cele mai scumpe cireșe din lume. Femeia ține să îi contrazică pe conaționali și a comparat prețurile la cireșe din Londra cu cele din România.

O româncă a comparat prețurile la cireșe din Londra cu cele din România / foto: Pixabay
O româncă a comparat prețurile la cireșe din Londra cu cele din România / foto: Pixabay

O româncă din Londra ține să îi contrazică pe conaționalii care susțin că în România se găsesc cele mai scumpe cireșe din lume. În urmă cu câteva zile, femeia a văzut pe rețelele de socializare o postare în care o doamnă se plângea că în țara noastră acest fruct se vinde la prețuri exorbitante, astfel că a făcut câteva verificări și a constatat că, de fapt, prețurile la cireșe în Londra sunt realmente astronomice.

„De curiozitate, am căutat și am aflat că, în țară, cireșele de mai se vând cu 60 de lei în supermarketuri și cu 25-30 de lei la comercianții de pe marginea drumului dintr-o comună ploieșteană...

Nu spunem că e ieftină viața în România, știm cu toții că nu e așa... dar cu siguranță ceea ce spunea doamna despre care v-am povestit era o exagerare... Păi, veniți doamnă la «piața» noastră din incinta Harrods (centrul Londrei) să vedeți și aici cum stau treburile...”, își începe povestea românca.

„E aproximativ 3 lire sterline doar o singură cireașă!”

De asemenea, ea susține că prețul unei singure cireșe în Londra se ridică la aproape trei lire sterline (aproape 18 lei). Pentru un kilogram, ar trebui să scoți din buzunar 165 de lire sterline (aproximativ 955 de lei).

„Din păcate, nu avem o poză recentă să vă arătăm, dar vă spunem sub cuvânt de onoare: la Harrods e aproximativ 3 lire sterline doar o singură cireașă! Adică vreo 17-18 Lei! Iar prețul pe kilogram e fix 165 de lire sterline (zilele acestea)”, a mai spus românca.

Totodată, a specificat că anul trecut, în luna august, „când a fost vârf de sezon”, prețul cireșelor în Londra a fost mai mic, pentru două cireșe trebuia să plătești 5.4 lire sterline.

„Fotografia atașată arată prețul din august, anul trecut, în vârf de sezon, cum s-ar spune, când prețul este la cel mai scăzut nivel. Era atunci 150 de lire sterline kilogramul... sau doar 5.40 lire sterline dacă voiai să cumperi două cireșe! Dacă v-am făcut poftă, puteți să faceți o plimbare pe la ASDA, o să găsiți sigur mai ieftine”, este invitația româncei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net