În ce oraș din România cireșele se vând cu 50 de euro kilogramul. „Înghițim în sec și mergem mai departe”

Pe tarabele din piețele românești au apărut deja primele cireșe. Sunt mari și aspectoase, iar vânzătorii dau asigurări că sunt și gustoase. Puțini sunt cei care pot să se și convingă de acest lucru pentru că cireșele nu sunt pentru buzunarul oricui. Fructele, aduse din import, sunt aproape la valoarea aurului.

250 de lei, kilogramul de cireșe

image

Indignați și umiliți așa se simt oamenii care trec prin piețele din Constanța și văd tarabele pline cu cireșe la prețul de 50 de euro kilogramul, destul de aproape de prețul unui gram de aur.

Chiar dacă numărul cumpărătorilor care își pot permite acest lux este extrem de limitat, comercianții nu fac nici un fel de compromis. Cumpără cine poate, restul doar privește.

Nu este micio îndoială că la capitolul scumpiri, România ocupă un loc fruntaș, pe lângă țările din Occident, care au o inflaţie mult mai scăzută.

Este și cazul cireșelor care an de an se vând în lunile martie aprilie la prețuri de-a dreptul șocante.

Produsele de lux au fost aduse în piețele din Constanța, numai că nu sunt pentru toate buzunarele. Pentru cea mai mare parte din populația României este de neacceptat să plătească 250 de lei pentru un kilogram de cireșe, în condițiile în care un gram de aur costă aprozimativ 300 de lei.

De ce sunt cireșele atât de scumpe

Explicația acestui cost exorbitant stă în transport. Produsele sunt aduse din import, iar costul transportului este suportat de comerciant.

De exemplu, cireşele din Chile sunt aduse cu avionul, iar costul transportului este considerabil. Produsul trebuie ţinut la temperatură controlată, altfel se degradează. Distanţa dintre Santiago de Chile şi Bucureşti este de 13.000 de kilometri.

Pe lângă cireșe, în piețele din Constanța tronează pe tarabe și pepenii..., iar prețul unui kilogram este de 19,50 lei. Cum un pepene cântărește între 8 și 10 kilograme, mai mic nu există, românul este nevoit să scoată din buzunar aproximativ 200 de lei ca să mânânce ...pepene.

Clienții sunt revoltați de aceste sume exorbitante. „Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, au spus oamenii care treceau prin piața din Constanța, scrie Replica Online.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net