Oaza de basm din România căreia trebuie neapărat să-i calci pragul. Odată ajuns aici, te trezești în altă lume. VIDEO

Există în România un loc care pare să fi fost scoasă direct din paginile unei cărți de basme. Este un refugiu de liniște și frumusețe, o adevărată oază magică în mijlocul agitației cotidiene.

Pelicanii sunt foarte prezenți în Delta Dunării / foto: Pixabay
Pelicanii sunt foarte prezenți în Delta Dunării / foto: Pixabay

Acest loc de poveste se află în Delta Dunării, unde timpul pare să fi încetinit și să fi luat o altă formă. Soarele își desfășoară dansul său zilnic deasupra apelor, iar ochii tăi vor fi întâmpinați de o panoramă de canale și lacuri, păduri și insule, toate alcătuind o scenă desprinsă din vis.

În Delta Dunării, vei găsi o ușurare de toate preocupările tale. Satele pitorești par a fi ieșite dintr-un alt timp, iar călătorii se strecoară pe canalele întortocheate, pierzându-se în labirinturile de stuf și păduri scufundate. Aici, tradițiile vechi încă trăiesc, iar borșul rusesc fierbe pe foc deschis până târziu în toamnă.

„Pădurea neagră” nu trebuie ratată

Pentru cei curioși să exploreze această minunată lume de basm, Tulcea este punctul de plecare. Acest oraș istoric oferă posibilitatea de a organiza excursii către numeroase destinații din Delta Dunării.

În timpul aventurii tale în Delta Dunării, vei avea ocazia să te plimbi cu șalupele pe canalele fermecate, să admiri păsările exotice care își fac loc printre salcii și să descoperi peisajele unice ale „pădurii scufundate”. De asemenea, poți alege să explorezi traseele către diverse atracții, precum Grindul Lupilor, lacul Coșnei sau Capul Dolosman.

Un alt punct de interes din Delta Dunării este Padurea Caraorman, cunoscută și sub numele de „pădurea neagră”. Aici, stejarii se înalță din nisipul înmugurit și sunt îmbrățișați de liane lungi și întortocheate. Această zonă este bogată în biodiversitate, oferind turiștilor ocazia să admire o varietate de plante și păsări, precum și specii rare de arbori.

Pădurea Letea, vedeta Deltei Dunării

Pădurea Letea este una dintre cele mai remarcabile și fascinante păduri din Europa și se află în Delta Dunării, în partea de nord-est a României.

Este una dintre cele mai vechi păduri de foioase din Europa, iar caracteristica ei distinctivă este reprezentată de stejarii seculari, uneori în vârstă de peste 500 de ani, care cresc pe un substrat de nisip.

Această pădure unică este cunoscută și pentru dunele mobile de nisip care se deplasează prin ea, un fenomen rar în Europa. În plus, pe lângă stejarii seculari, Pădurea Letea găzduiește și alte specii de arbori și plante, inclusiv liane și specii rare de iederă.

Un aspect interesant al pădurii este faptul că a fost sculptată de populațiile locale pentru a-și satisface nevoile de bază, precum construcția caselor sau producerea de cărbune vegetal. Aceste practici tradiționale de utilizare a pădurii au fost însă gestionate în mod sustenabil pentru a proteja ecosistemul fragil al zonei.

Pădurea Letea este, de asemenea, un habitat important pentru o varietate de specii de animale, inclusiv mistreți, căprioare, vulpi și numeroase specii de păsări.

Cu peisajul său unic și biodiversitatea sa bogată, Pădurea Letea este un punct de atracție pentru turiști și cercetători, oferind ocazia de a experimenta frumusețea naturală și istoria culturală a Deltei Dunării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net