Cireșele, un lux pentru români. Cât costă astăzi, la tarabele din piețe, un kilogram

Cu primăvara în toi, tarabele din piețele românești sunt încărcate cu delicioasele fructe care îi încântă pe români: cireșele. Însă, în acest an, sosirea timpurie a acestor fructe atât de așteptate din import a venit la pachet cu o surpriză neplăcută pentru buzunarele consumatorilor: prețuri exorbitante.

Cireșe. Foto: arhiva.
Cireșe. Foto: arhiva.

Până la 250 de lei prețul unui kilogram de cireșe

În Sibiu, de exemplu, cireșele importate din Grecia și Turcia sunt vedetele piețelor, însă prețul lor face mulți clienți să se gândească de două ori înainte de a face o achiziție. Comparativ cu anul precedent, prețurile au crescut cu până la 250%, un salt considerabil care lasă mulți cumpărători uimiți, scriu cei de la Adevărul.

Deși unii comercianți afirmă că prețurile sunt similare cu cele din anul trecut, realitatea este cu totul alta. În 2023, cireșele puteau fi cumpărate cu 100 de lei/kg în aceeași perioadă, în timp ce acum se vând cu 150 până la 250 de lei/kg, în funcție de țara de proveniență.

Cu toate că mulți admiră frumusețea acestor fructe și se minunează de aspectul lor, mulți dintre cumpărători sunt descurajați de prețurile exagerate și preferă să aștepte apariția cireșelor autohtone, care sunt mai accesibile la preț. Specialiștii în pomicultură îi îndeamnă chiar pe români să meargă direct la producători pentru a achiziționa cireșe la prețuri mai rezonabile.

Căpșunile sunt mult mai accesibile, între 15 și 25 de lei pe kilogram

Cât despre căpșuni, acestea sunt o alternativă mai accesibilă pentru cei care doresc să se bucure de gustul dulce al fructelor de sezon. În timp ce căpșunile autohtone sunt puțin mai scumpe comparativ cu cele de import, prețurile lor rămân mult mai prietenoase pentru buzunarul consumatorilor, variind între 15 și 25 de lei/kg.

Cu toate că prețurile cireșelor pot fi descurajante, consumatorii nu își pierd speranța și așteaptă cu răbdare sosirea cireșelor autohtone, care adesea vin la jumătate din prețul celor importate. Până atunci, căpșunile sunt o opțiune delicioasă și mai accesibilă pentru a răsfăța papilele gustative în timpul sezonului de primăvară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net