Ce au vorbit la telefon Zelenski și Biden: «Trebuie să oprim agresorul cât mai repede»

Marți, în cea de-a șasea zi a războiului din Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu omologul său american, Joe Biden. Zelenski a îndemnat la ”oprirea agresorului” rus ”cât mai repede”, în timp ce Biden a asigurat Ucraina de asistenţă de securitate şi ajutor umanitar.

volodimir zelenski
Volodimir Zelenski

Cei doi lideri au discutat la telefon în contextul în care Ucraina se confruntă cu o ofensivă militară de anvergură a Rusiei, care şi-a intensificat asalturile atât la Kiev, cât şi la Harkov (est), al doilea cel mai important oraş ucrainean.

Tocmai am discutat cu preşedintele american”, anunţă Zelenski, într-un mesaj pe Twitter. ”Trebuie să oprim agresorul cât mai repede”, anunță preşedintele ucrainean după această convorbire telefomică, în ziua a şasea a invaziei Rusiei în Ucraina.

Am discutat despre leadershipul american în sancţiuni antiruse şi ajutorul apărării Ucrainei”, mai anunţă Zelenski.

Joe Biden: "Vom trage Rusia la răspundere""

Joe Biden a intervenit și el, pe Twitter, imediat după discuția cu Zelenski și a asigurat Ucraina de tot sprijinul Statelor Unite.

Tocmai am vorbit cu preşedintele Zelenski pentru a discuta despre sprijinul nostru continuu pentru Ucraina – inclusiv asistenţă de securitate şi ajutor umanitar – în timp ce aceasta se apără împotriva agresiunii ruse”, a scris, marţi seară, Joe Biden, pe Twitter.

Preşedintele a mai transmis că sancţiuile impuse Rusiei au deja ”un impact devastator”. ”Vom trage Rusia la răspundere”, a mai afirmat prşedintele american.

Cel mai recent bilanț al autorităților din Ucraina

Ce mai recent bilanţ al războiului, conform autorităţilor ucrainene, arată pagube consistente în tabăra rușilor. În dimineaţa zilei de 1 martie, au fost raportaţi 5700 de militari ucişi şi răniţi, 200 de prizonieri, notează Adevarul.ro. Alte pagube înregistrate: 29 de avioane şi 29 de elicoptere distruse, 198 de tancuri, 846 de vehicule blindate de diferite tipuri, 77 de sisteme de artilerie, 24 de MLRS, 305 camioane, 60 de cisterne de combustibil, 7 sisteme antiaeriene, 3 drone, 2 nave.  

stanga
dreapta
razboi ucraina soldati
razboi ucraina rusia
razboi ucraina
ucraina razboi afp jpg
ucraina razboi afp3 jpg
ucraina razboi afp 11 jpg
cladire ucraina jpg

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
cub bianca dragusanu png
cub cristina rus (1) png
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
image png
Tiriac
Alexia Eram (6) jpg
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
pexels engin akyurt 3356489 jpg
Issey Miyake
(EPA EFE) foto1 jpg
foto1 valentina si  jpg
calendar ortodox 2021 10 august sfantul mucenic lavrentie arhidiaconul mucenic la roma jpeg
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg