Ce detaliu inedit a surprins un fotograf în timpul eclipsei de Soare. Imaginea spectaculoasă a fost distribuită în toate colțurile lumii

O eclipsă totală de Soare rară a traversat luni, 8 aprilie, nordul continentului american, din Mexic până în Canada, trecând prin SUA. Milioane de oameni au admirat evenimentul ceresc spectaculos, iar unii au reușit să surprindă imagini inedite. Însă, imaginea unui fotograf american a devenit rapid virală, după ce a publicat-o pe Facebook.

Imaginea inedită  din timpul eclipsei totale de Soare care a devenit virală / foto: Pixabay
Imaginea inedită din timpul eclipsei totale de Soare care a devenit virală / foto: Pixabay

Eclipsa de Soare din 8 aprilie 2024 a fost un fenomen astronomic spectaculos. Milioane de oameni din Mexic, SUA și Canada au admirat evenimentul rar, când, timp de patru minute şi jumătate, în miezul zilei s-a făcut întuneric. Și, bineînțeles, mulți au reușit să surprindă imagini impresionante, însă, se pare că fotografia unui american a reușit să îi surprindă cu adevărat pe internauți.

Kendall Rust a fotografiat eclipsa totală de Soare deasupra orașului Jonesboro, în Arkansas, iar în imagine se vede Soarele perfect acoperit de Lună și un avion care „taie” în zbor eclipsa totală. Fotografia a fost publicată pe Facebook și a devenit rapid virală.

Fotografia spectaculoasă din timpul eclipsei totale de Soare 

Am făcut această fotografie minunată a unui avion care zboară prin eclipsa totală din Jonesboro! (statul american Arkansas n.r). Ce experiență minunată!”, a scris Kendall Rust, cel care a surpins avionul, Luna și Soarele în timpul eclipsei totale din SUA, în dreptul imaginii publicate pe Facebook.

Eclipsa a fost admirată inclusiv din spațiu. Un număr infim de oameni, membrii echipajului de pe Stația Spațială Internațională, au avut privilegiul să vadă „de deasupra” cum umbra Lunii traversează continentul american.

Când va avea loc următoarea eclipsa de Soare în România

Deși această eclipsă totală de Soare din 8 aprilie nu a putut fi văzută din România sau Europa, am fost martori la un astfel de fenomen extraordinar pe 11 august 1999. De asemenea, dacă te întrebi când va mai avea loc un astfel de fenomen astronomic spectaculos în România, următoarea eclipsă totală de Soare care va putea fi văzută în țară va avea loc pe 3 septembrie 2081.

Eclipsele solare totale vizibile din România sunt fenomene rare care se petrec la intervale de peste 100 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
image
actualitate.net
image
actualitate.net