Orașul în care apar cele mai multe eclipse de Soare. Îi atrage ca un magnet și pe cei care vor să vadă aurora boreală

Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente astronomice pe care le putem observa de pe Pământ este eclipsa totală de Soare. Deși în România următoarea eclipsă va fi vizibilă pe teritoriul țării abia în 2081, există un loc unde se pare că se petrec cel mai des astfel de fenomene.

Orașul în care apar cele mai multe eclipse de Soare / foto: Pexels
Orașul în care apar cele mai multe eclipse de Soare / foto: Pexels

Există un colț al lumii unde eclipsa de Soare, un fenomen cu adevărat rar, este un spectacol des întâlnit, atrăgând priviri și turiști de pretutindeni. În România, am fost martori la un astfel de fenomen extraordinar pe 11 august 1999. Următoarea eclipsă de Soare care va fi văzută în România va fi în 2081. Și totuși, există un loc unde se petrec cel mai des aceste frumoase evenimente cosmice. Este vorba despre localitatea Longyearbyen, cunoscut și ca orașul cel mai nordic de pe Terra, situat pe insula Svalbard, Norvegia.

De altfel, este cunoscut pentru faptul că are stabilite legi foarte ciudate, cum ar fi că este „ilegal să mori”, iar femeile nu au voie să nască, printre multe altele. Însă, locul este special pentru faptul că aici apar cele mai multe eclipse de Soare, dar și pentru că îi atrage pe cei care își doresc să vadă aurora boreală.

Longyearbyen, locul unde apar cele mai multe eclipse de Soare

Cert este că, unele persoane au șansa să prindă și o eclipsă, dacă vin la momentul potrivit. Potrivit unei echipe de cercetători, aceste frumoase evenimente cosmice se datorează duratei mai mai a zilelor în aceste regiuni situate în apropierea cercurilor polare, oferind astfel mai mult timp pentru producerea eclipselor, relatează Atlas Geografic.

Cu toate că descoperirile actuale indică o probabilitate mai mare a apariției eclipselor solare în emisfera nordică, pe măsură ce mișcarea Pământului începe să se modifice, acest lucru ar putea să se schimbe. Ciclurile astronomice ar putea să schimbe distribuția și frecvența ecplipselor solare în decursului mileniilor viitoare.

Longyearbyern a fost stabilit pentru prima dată în 1906 și este unul dintre puținele locuri rămase în lume în care se poate muta fără viză. Svalbard este deținut de Norvegia din 1920.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net