Viperele mișună în România! Ce ne recomandă experții dacă vrem să facem drumeții în natură

Vremea caldă a scos la suprafață numeroase vipere în anumite locuri din România! Așadar, dacă aveți în plan escapade în perioada următoare, este bine să fie atenți, căci o parte din aceste creaturi pot fi extrem de periculoase.

Au început să apară viperele în România / foto: Pixabay
Au început să apară viperele în România / foto: Pixabay

Au început să apară viperele în Munţii Călimani, în zona Bistricior, au avertizat cei de la Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud. Totodată, deși au menționat că acestea sunt creaturi minunate, dar și veninoase, cei care ajung aici trebuie să fie atenți și să le respecte habitatul.

„Vă informăm că în Munții Călimani, în zona Bistricior, au început să apară viperele. Recomandăm tuturor turiștilor să fie extrem de precauți în timpul explorărilor lor în această zonă. Viperele sunt creaturi minunate, dar și veninoase, iar întâlnirea cu ele necesită atenție și respect față de habitatul lor. Recomandăm să păstrați o distanță sigură și să evitați să le deranjați sau să le provocați în orice fel. Siguranța turiștilor și protejarea naturii sunt priorități absolute. Vă rugăm să fiți conștienți de această informație și să vă planificați excursiile în consecință, luând măsurile necesare pentru a evita orice incident nedorit.

Cu toate acestea, nu uitați să vă bucurați de frumusețea și diversitatea peisajului montan din Munții Călimani, respectând natura și toate ființele sale”, au transmis cei de la Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, pe pagina lor de Facebook.

 Oamenii sunt adesea mușcați după ce le invadează teritoriul

De asemenea, viperele se găsesc și în zona de nord a masivului Mehedinţi şi în zona de sud a masivului Vâlcan. Le este recomandat aventurierilor să fie atenți la partea de jos a piciorului, este necesar un echipament adecvat pentru a putea fi în siguranță, și să nu mute anumite pietre fără să verifice bine zona.

Trebuie amintit că în România trăiesc trei din cele 15 specii de vipere din Europa. Experții avertizează că oamenii sunt adesea mușcați după ce aceștia le invadează teritoriul, astfel că nu trebuie să lipsească în astfel de situații vaccinurile antiviperiene. Cea mai de temut este vipera cu coarne, care se găsește mai ales în regiunea Banatului, în special în stațiunea Băile Herculane, dar și în direcția Deltei Dunării. Mușcătura viperei cu coarne poate fi foarte gravă și chiar mortală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
fabrica pexels jpg
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net