Mehedinți, în alertă! Întreg județul este plin de vipere

Ultima actualizare:

Un întreg județ din țara noastră este în alertă, datorită numărului ridicat de vipere care ies în calea oamenilor! Este vorba despre Mehedinți, unde spitalele deja își refac stocurile de vaccin antivperin, în anticiparea unor posibile victime care pot cădea pradă șerpilor. Jandarmii fac tot posibilul pentru a înlătura pericolul.

Șerpii sunt o probleme în întreg județul
Șerpii sunt o probleme în întreg județul

Atunci când vine vorba despre pericole venite din partea animalelor, parcă deja ne-am mai obișnuit să vedem știri despre câte un urs care apare prin apropierea oamenilor, sau chiar despre câinii vagabonzi. Deși ambele cazuri pot avea consecințe chiar letale pentru cei care sunt afectați direct de ele, parcă sună a cu totul alt nivel de pericol atunci când auzi că un întreg județ este în alertă din cauza șerpilor. Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Digi 24, exact asta se întâmplă în Mehedinți!

Se pare că spitalele de-a lungul județului își refac rapid stocul de vaccin antiviperin, anticipând posibile victime ale șerpilor. Conform sursei, viperele apar peste tot, fie că este vorba despre casele oamenilor, străzi, sau chiar printre mașini. Potrivit experților, o explicație pentru invazia șerpilor în Mehedinți ar fi ploile, care au adus o mulțime de astfel de reptile, pe apă. Se pare că simpli șerpi de apă sunt confundați foarte ușor cu viperele.

Mehedinți, în alertă din cauza șerpilor

Se pare că odată cu instalarea vremii calde, jandarmii din județul Mehedinți au intervenit în nu mai puțin de 16 situații în care șerpii au amenințat siguranța oamenilor. Din fericire, nu toate aceste cazuri au implicat și vipere, a căror mușcătură poate fi letală pentru om. Dintre cele 16 intervenții, în doar 2 situații a fost vorba despre vipere.

Pentru a preveni posibilele tragedii cauzate de mușcăturile viperelor, spitalele din județ și-au refăcut stocurile de vaccin antiviperin. Potrivit doctorului Gheorghe Cristescu, este necesar ca vaccinul să fie administrat în primele 4 ore de la mușcătura viperei, altfel consecințele pot deveni fatale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net