Orașul în care este „ilegal să mori”, iar femeile nu au voie să nască. Ce se întâmplă dacă rămâi însărcinată

Ultima actualizare:

Știai că există un oraș unde femeile nu pot să nască, este „ilegal să mori” și creşterea pisicilor ca animale de companie este interzisă? Localitatea se supune unor legi și reguli ciudate, fără a avea însă vreo legătură cu vreo religie. 

Orașul în care femeile nu pot să nască și este interzis să mori / foto: Pixabay
Orașul în care femeile nu pot să nască și este interzis să mori / foto: Pixabay

Longyearbyen, cunoscut și ca orașul cel mai nordic de pe Terra, situat pe insula Svalbard, unde au prosperat urșii polari, renii și păsările, este un loc unde sunt stabilite legi foarte ciudate. Dacă ai în plan să vizitezi vreodată acest loc, trebuie să știi că nu ai voie să te apropii de pisici, să porți o armă și să eviți să naști sau să mori.

„Deoarece practic nimeni nu s-a născut aici, în Svalbard, înseamnă că toți cei care locuiesc aici au ales să o facă. Asta înseamnă că ai un sat plin de oameni destul de asemănători cu o pasiune pentru locul în care trăiesc”, a declarat Cecilia Blomdahl, o localnică, potrivit tabloidului britanic The Sun.

Ce se întâmplă dacă un localnic moare

Locuitorii insulei au adoptat câteva legi interesante pentru a-și proteja fauna sălbatică, cât și pe ei înșiși. Încă din anii 1990, pisicile au fost interzise. La acea vreme, autoritățile norvegiene considerau că felinele sunt prea susceptibile la rabie și infecții cu tenia, prezentând astfel un risc prea mare pentru oameni. Și într-un alt efort de a proteja populația umană, moartea și înmormântarea sunt interzise.

După ce s-a descoperit că victimele îngropate în timpul unei pandemii de gripă din 1918 încă nu s-au descompus, bolnavii în faza terminală sunt transportați de pe insulă pentru a-și trăi restul zilelor în altă parte. Încă din 1950, guvernul norvegian a interzis atât moartea, cât și înmormântările.

Totuși, dacă se întâmplă să îți dai ultima suflare aici, nu primeşti amendă, iar arestul nu mai are rost. Însă trupul neînsufleţit este fie ars, fie trimis pe continent pentru înmormântare.

Pe de altă parte, este interzisă folosirea unei arme. În așezări și multe dintre locurile publice ale insulei au semne clar marcate pe care scrie: „Nu sunt permise arme de foc”.

Te poți muta aici fără viză

Pe 9 februarie, guvernul norvegian a anunțat că își va înăspri reglementările deja stricte pe insulă. „Acum înăsprim reglementările de mediu în Svalbard pentru a consolida protecția florei și faunei”, a declarat Andreas Bjelland Eriksen, ministrul Climei și Mediului. Noile legi interzic folosirea dronelor fără pilot și a motocicletelor de zăpadă pe gheața mării și stipulează ca traficul de motoare pe mare trebuie să fie la cel puțin 150 metri distanță de morse.

În Longyearbyen nu există nașteri, iar dacă o femeie însărcinată se apropie de termenul aducerii copilului pe lume va fi transferată cu o săptămână înainte pe continent. Totodată, fiecare cetățean are obligația de a se descălța la intrarea în orice clădire, iar alcoolul este raționalizat din cauza prețului foarte mic.

Longyearbyern a fost stabilit pentru prima dată în 1906 și este unul dintre puținele locuri rămase în lume în care se poate muta fără viză. Svalbard este deținut de Norvegia din 1920, dar rezidenții UE nu au nevoie de viză, ceea ce este o veste excelentă pentru britanici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net